Teknoloji

Xiaomi 11T ve 11T Pro üç Android güncellemesi alacak

Son yıllarda giderek daha fazla Android cihaz üreticisi, akıllı telefonları için daha uzun süreli yazılım desteği vadediyor. Xiaomi bu kervana katılmakta gecikmiş gibi görünse de, 11T ve 11T Pro modelleriyle daha uzun yazılım desteği dönemini başlatıyor.

Şirketten yapılan açıklamada 11T ve 11T Pro modellerinin üç büyük Android güncellemesi alacağı belirtildi. Buna ek olarak, telefonlar için dört yıl boyunca güvenlik güncelemesi de sunulacak. Bu noktada 11T ve 11T Pro’nun 15 Eylül’de tanıtılmasının beklendiğini hatırlatmakta fayda var.

Xiaomi’nin bu tarz uzun bir destek sunmasının kullanıcılar için son derece sevindirici bir hareket olduğunu söylemek gerekiyor. Buna ek olarak, şirketin söz konusu desteğin kapsamını genişletmesi ve mevcut cihazlardan bazılarına getirmesi de bekleniyor. Ancak şirketin açıklamasında henüz desteğin kapsamının 11T ve 11T Pro ile sınırlı olduğunu vurguluyor.

xiaomi 11tXiaomi Uluslararası Ürün ve Teknoloji Şefi Albert Shan, 11T ve 11T Pro’da sunulacak üç yıllık yazılım güncellemesi desteğiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Akıllı telefon donanımlarında yapılan iyileştirmeler sayesinde cihazların ömürleri de uzadı. Bu da kullanıcıların akıllı telefonlarını çok sık değiştirmelerine gerek olmadığı anlamına geliyor. Dolaysıyla yazılım güncellemelerine verilen önem de artıyor. Eski telefonlarımızın tamamı için uzun vadeli yazılım güncellemesi desteği sunmak kolay değil. Ancak bu meydan okuma ve müşterilerimizin isteklerine karşılık verebilmek bizi heyecanlandırıyor.”

İLGİLİ HABERLER