EğlenceTeknoloji

Microsoft’un xCloud bulut oyun servisi daha fazla PC ve iOS kullanıcısına geliyor

microsoft xcloud ios pc

Microsoft’un, Xbox Game Pass Ultimate’ın kullanmak için bir konsol gerektirmeyen bulut oyunu akış bileşeni olan xCloud, web üzerinden PC’ler ve macOS bilgisayarların yanı sıra iPhone’lar ve iPad’ler de dahil olmak üzere iOS cihazlarına tamamen yayılıyor. Aslında bu hizmet Nisan 2021’in ortasından bu yana yalnızca davetlilerin girebildiği bir beta döneminde bulunuyor, ancak yurt dışındaki Game Pass Ultimate aboneleri artık oyunlara doğrudan cihazlarından erişebilir.

Microsoft, PC’lerde xCloud’a Edge tarayıcı ve Google Chrome üzerinden erişilebileceğini söylüyor. macOS’te de Microsoft Edge ve Safari’de çalıştığı belirtiliyor. Hizmet kapsamında 100’den fazla oyun mevcut durumda bulunuyor. Ayrıca bu hizmet, Bluetooth kumandaları veya USB aracılığıyla bağlanan kumandalarla uyumludur. xCloud iOS’te, Safari aracılığıyla web tabanlı bir uygulama olarak çalışacak ve belirli oyunlar için bir kumanda veya dokunmatik kontroller arasında kontrol seçenekleriniz olacak. Ayrıca Microsoft, konuyla ilgili blog yazısında, xCloud’un artık Xbox Series X konsolları tarafından desteklendiğini ve akışı yeterince hızlı bir internet bağlantısıyla saniyede 60 kareye kadar 1080p’ye ayarladığı bilgisini paylaştı.

xCloud’ın iOS’e gelmesi oldukça zorlu bir süreç oldu. Apple’ın App Store yönergeleri başlangıçta yalnızca Microsoft’u değil, aynı zamanda Google’ın Stadia ve Nvidia’nın GeForce Now bulut akış hizmetlerinin App Store’dan sunulmasını engelliyordu. Apple sonunda web üzerinden çalışmalarına izin vermek için bazı boşluklar açtı, ancak burada da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

xCloud iOS desteği için özel iPhone aksesuarları

Microsoft, bu servisin çıkışının şerefine, “Designed for Xbox” rozetini piyasadaki en iyi mobil oyun aksesuarlarından biri olan Backbone’s One kumandasına yerleştirdi. Bu yeni versiyon, 2020’nin sonundan beri var olan mevcut olan modelle fiziksel olarak herhangi bir farklılık göstermiyor. Değişen şey, artık Xbox uyumluluğunu gösteren fiziksel ambalajı oluyor. 99,99 dolarlık yurt dışı satış fiyatı korunurken, yeni üyeler için Xbox Game Pass Ultimate aboneliği için üç aylık ücretsiz deneme imkanı veriliyor. Bu aksesuar yurt dışında Microsoft Store ve Backbone’un web sitesi aracılığıyla satın alınabiliyor. Bu arada Razer’ın iPhone için çıkardığı Kishi kumandasının yeniden düzenlenmiş sürümünde de siyah beyaz düğmeler bulunuyor. Ayrıca yeni kullanıcılar için Game Pass Ultimate deneme sürümü içeriyor. Meslektaşım Sam Byford’un bununla ilgili incelemesini buradan okuyabilirsiniz.

Backbone yakın zamanda uygulamasını xCloud aracılığıyla kaydettiğiniz oyunları etiketleme gibi bazı derin Xbox entegrasyonu özellikleriyle güncelledi. Uygulama içinde görüntüleri düzenleyebilir ve bir bağlantı eşliğinde internete yükleyebilirsiniz. Ayrıca, denenecek yeni oyunlar ve arkadaşlarınızın etkinliklerine dayalı diğer öneriler hakkında size bilgi veren yeni bir dinamik Xbox Game Pass akışına da sahiptir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER