EğlenceTeknoloji

xCloud bulut oyun servisi yıl sonunda Xbox konsollarına geliyor

xcloud xbox cloud

Microsoft, Xbox Cloud Gaming (xCloud) hizmetini bu yıl sonunda Xbox One ve Xbox Series S/X konsollarına getiriyor. xCloud’un entegrasyonu, Xbox sahiplerinin bir Xbox Game Pass oyununa tıklayıp hemen oynamaya başlamasına izin verecek. Böylelikle oyuncular büyük oyunların genellikle saatlerce süren indirme sürecine girmeden önce oyunları deneyebilecekler.

Bu ilk xCloud entegrasyonunun bir parçası olarak 100’den fazla Xbox Game Pass oyunu sunulacak ve Xbox oyuncuları, oyunların tam olarak indirilmesini beklerken bunları deneyebilecekler. xCloud entegrasyonu, Xbox oyuncularının, arkadaşları bir davet gönderir göndermez, kurulumun tamamlanmasını beklemek zorunda kalmadan çok oyunculu oyunlara atlamalarına da olanak tanıyacak.

Microsoft, Xbox One ve Xbox Series S / X konsollarındaki Xbox panosunu, hangi oyunların anında internet üzerinden oynamaya başlayabileceğini göstermek için bir bulut simgesi içerecek şekilde güncelleyecektir. Xbox Cloud Gaming’in geri kalanı gibi, oyun akışları 1080p ve 60fps’ye kadar destekleyecek, bu nedenle henüz 4K TV’ler için konsolların yerini alamayacak. Microsoft, bu hizmeti daha çok, oyunları indirmeden önce deneme amaçlı imkan olarak pazarlıyor.

xbox xcloud

Bu hizmet Xbox One’a da geleceğinden, Microsoft Flight Simulator ve The Medium gibi Xbox Series S / X’e özel oyunların yakında eski Xbox One konsollarında da mevcut olacağı anlamına geliyor. Microsoft, henüz Microsoft Flight Simulator için bir çıkış tarihi paylaşmadı, sadece bunun yakın gelecekte geleceği bilgisini verdi.

Bu yeni xCloud entegrasyonu, daha geniş kapsamlı bir kullanımda önce bu sonbaharda Xbox Insider kullanıcılarına sunulacak. Microsoft, test ayrıntılarını yakında duyurmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER