EğlenceManşetler

Xbox’ın Türkiye lansmanı gerçekleştirildi

Microsoft’un oyun konsolu Xbox’ın Türkiye’ye Microsoft Türkiye şemsiyesi altında resmen girişi düzenlenen bir etkinlik ile kamuoyuna duyuruldu. Windows 8 ile birlikte Türkiye pazarındaki faaliyetlerine hız veren Microsoft Türkiye tarafından Hasköy Yün ve İplik fabrikasında düzenlenen etkinlikte katılımcılar Microsoft’un seçtiği oyunları test etme imkanını bulurken, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen de Xbox konsola ve genel olarak Xbox dünyasına ilişkin açıklamalarda bulundu ve gelecek planlarına ilişkin bilgiler verdi.

Etkinlikte Forza Horizon, Pixar Rush, Halo 4, Pro Evolution Soccer 2013 ve Dance Central 3 kullanıcılar tarafından test edilen oyunlar oldu. Bu etkinlik aynı zamanda şu sıralar dünyanın çeşitli yerlerinde galaları yapılan Halo 4’ün Türkiye galası da oldu. Etkinlikte konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Türkiye’de sadece yüzde 4’lük bir konsol penetrasyonu olduğunu ve ortada halen büyük bir pasta olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin artık Xbox ekosistemine girdiğine dikkat çeken Özmen ilk etapta Türkçe içerik ve TL üstünden ödemenin Xbox platformda olacağını, bunu daha sonra Türkçe oyunların takip edeceğini sözlerine ekledi.

Xbox Live dünyasının Türkçe olarak kullanıcılara sunulacağını belirten Özmen, 33 milyon şarkı barındıran Xbox Music’in de yakında Türkiye’de faaliyete gireceğini ve de Türkçe şarkıları da barındıracağını sözlerine ekledi. Xbox’un tanıtımında ”sıradışı” sıfatına vurgu yapılırken, kullanıcılara sıradışı eğlence ve deneyim vadedildi.

İLGİLİ HABERLER