Manşetler

Xbox World sondan bir önceki sayısında gelecek nesil Xbox ile ilgili bildiklerini paylaştı

2013 yılından itibaren Nintendo Power ve PlayStation: The Official Magazine dergileriyle beraber Xbox World dergisi de kapıya kilit vuracak. Xbox World dergisi giderayak sondan bir önceki sayısında gelecek nesil Xbox ile ilgili bildiklerini aktardı. CVG’nin haberine göre Xbox World’ün elinde Microsoft’un gelecek nesil konsoluyla ilgili epey detay bulunuyor. Derginin genel yayın yönetmeninin CVG’ye yaptığı açıklamaya göre, eğer büyük değişiklikler olmazsa, sondan bir önceki sayılarında aktardıkları her türlü detayın haziran ayındaki E3’te tanıtılacağını belirtti. Dergide yer alan sekiz sayfalık haberde Microsoft’un oyun konsolunu basitçe “Xbox” olarak adlandıracağı da iddia edildi.

Microsoft’un ilk konsolunu Xbox olarak adlandırmasının ardından başka bir konsolunu da Xbox olarak adlandırması biraz kafa karışıklığına yol açabilir. Ancak iPad’de olduğu gibi zamanla herhangi bir nitelendirme barındırmayan isme alışılır diye düşünüyoruz. Teknik özelliklere baktığımızda, Xbox World’e göre, gelecek nesil Xbox Kinect 2.0 ve Blu-ray disk desteğine sahip olacak. 8 GB RAM ve her biri dört mantıksal çekirdeğe bölünme özelliğine sahip olan dört adet donanım çekirdeği barındıracağının da tahmin edildiğini görüyoruz.

2013’e girdikten sonra Microsoft’un gelecek nesil oyun konsoluyla ilgili daha fazla dedikodu okuyacak ve yazacağız gibi görünüyor. Bu arada Türkiye’deki oyunseverler de bugün itibariyle Microsoft’un mevcut Xbox 360 oyun konsollarının Türkiye’de resmen satışa çıktığına tanıklık etmiş olacak.

İlgili >> CVG

İLGİLİ HABERLER