Teknoloji

Xbox Windows Holographic ile 2018’de buluşacak

microsoft xbox
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xbox windows holographicMicrosoft geçtiğimiz yıl “karışık gerçeklik” platformu Windows Holographic’i diğer donanım üreticilerine açacağını duyurmuştu. Şirket CES 2017’de farklı Windows VR başlıklarını da gözler önüne çıkarmıştı. Yazılım Devi, 2017 Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda (GDC 2017) artırılmış ve sanal gerçekliği bir araya getiren platformuyla ilgili daha fazla bilgi verdi. Şu ana kadar PC’ye yönelik başlıklar geliştiren Microsoft, önümüzdeki yıldan itibaren bu yaklaşımını değiştirecek. Xbox Windows Holographic platformuyla 2018’de buluşacak.

Bu buluşmanın nasıl bir form çerçevesinde gerçekleşeceği ise hâlâ belirsizliğini koruyor. Akıllara gelen ilk seçenek bir “Xbox VR” başlığı oluyor. Microsoft’tan gelen işaretler de bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Xbox Windows Holographic deneyimini birden fazla cihazda yaşatabilir

Yapılan açıklamada Windows Karışık Gerçeklik deneyimlerinin etkilerinin zamanla diğer cihazlarda görüleceği, böylelikle Windows Holographic’in masaüstü ve HoloLens’in de ötesine taşınacağı belirtildi. Şirket, temel hedefin 2018’de aralarında Project Scorpio’nun da bulunduğu Xbox cihazlarına karışık gerçeklik deneyimini getirmek olduğunun altını çizdi.

Acer Windows Mixed Reality Geliştirici Kiti tanıtıldı

Microsoft, GDC 2017 kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte Acer’ın Windows Holographic başlığı Acer Windows Mixed Reality’nin geliştirici kitini de tanıttı. Bu ay itibarıyla geliştiricilere ulaştırılacak Acer Windows Mixed Reality, 1440 x 1440 piksel çözünürlüklü iki HD ekrana sahip. HDMI 2.0 ve USB 3.0 girişleri bulunan başlık, 3.5 mm. kulaklık jakıyla ses desteği de sunuyor. Üzerinde sensörler bulunan başlık, kullanıcıların hareketlerini de takip ediyor.

acer-windows-mixed-reality-020317Microsoft’un platformla ilgili yeni detayları geleneksel geliştirici konferansı Build’de paylaşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER