Eğlence

Xbox VR Microsoft’un E3 2017 planları arasında yer almıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xbox vrMicrosoft daha önce yaptığı açıklamalarda Xbox One ve 2018’de piyasaya çıkacak Project Scorpio konsolunda “mixed reality” (karışık gerçeklik) başlıklarını destekleyeceğini açıklamıştı. Ancak şirketin oyun dünyasının büyük etkinliği E3 için bu yıl yaptığı planlarda bir Xbox VR başlığına yer vermediği ortaya çıktı. Polygon sitesine konuşan Microsoft’un teknik ekip yöneticilerinden Alex Kipman, şu an için sadece Windows 10 bilgisayarlarda karışık gerçeklik deneyimi için çalışıldığını belirtti.

Windows bilgisayarların açık ekosistemleri ve devasa kurulum tabanları ile karışık gerçeklik için en uygun platform olduğunu söyleyen Kipman, hem geliştiricilere daha fazla fırsatın hem de kullanıcılara daha fazla seçim imkanının bu yolla sunulabileceğini dile getirdi. Kipman, pek çok teknolojinin doğum yeri olarak nitelediği Windows’un karışık gerçeklik için de bu işlevi sürdüreceğine inandıklarını belirtti. Microsoft yöneticisi, Windows çatısı altında karışık gerçeklik için çok emek verdiklerini hatırlattı. Xbox’ın sanal gerçeklik başlığının da kablosuz olması gerektiğine inandıklarını söyleyen Kipman, şu anda mesailerini PC için karışık gerçeklik deneyimi hazırlamaya ayırdıklarını sözlerine ekledi.

Kipman’ın sözleri, Microsoft’un Xbox için bir sanal gerçeklik başlığı üretme planını askıya aldığının somut bir göstergesi olarak nitelenebilir. Dell, Lenovo, HP, Acer ve Asus gibi şirketler, bu yıl bitmeden karışık gerçeklik cihazlarını satışa sunacak. Ancak bu cihazların Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlara bağlanması gerekecek.

Xbox VR 2018’de de tanıtılmayabilir

Microsoft, Project Scorpio’yu duyururken sanal gerçekliği destekleyecek kapasitede bir teknik donanımın işaretini vermişti. Ancak Kipman’ın sözleri ve Microsoft’un son dönemde izlediği yol haritası, şirketin Xbox’ta VR deneyimi konusunda hızlı hareket etmeyeceğini gösteriyor. Microsoft, 2018’de Project Scorpio’ya karışık gerçeklik başlığı desteği getirme konusunda da farklı bir tutum içine girmiş olabilir.

İLGİLİ HABERLER