EğlenceManşetler

Xbox TV uygulaması ile Samsung TV’lere bulut oyun deneyimi bu ayın sonunda geliyor

Microsoft, bu ayın sonlarında Xbox TV uygulamasını yurt dışında Samsung’un 2022 model akıllı TV’lerinde ve monitörlerinde kullanıma sunacak. Böylelikle bu cihazlara sahip olanlara oyun konsolu olmadan Xbox oyunlarını oynamasına izin verecek.

Xbox Game Pass Ultimate aboneleri, özel Xbox Series X donanımıyla desteklenen bulut üzerinden akış gerçekleştirerek Samsung’un 2022 model akıllı TV’leri aracılığıyla 100’den fazla oyuna erişebilecek. Hatta Game Pass Ultimate abonesi olmayanlar Fortnite oyununu ücretsiz olarak internet üzerinden oynayabilecekler.

Xbox TV uygulaması, Netflix’in TV’lerde çalışmasına benzer şekilde çalışacak. 30 Haziran’dan itibaren 27 ülkede Samsung’un oyun merkezinde kullanıma sunulacak. Uygulamada Microsoft hesabıyla giriş yapan kullanıcılar ve tıpkı bir internet tarayıcısı üzerinde Xbox Cloud Gaming’de yaptıkları gibi Xbox oyunlarını ağ üzerinden oynayabilecekler.

microsoft xbox tv

Microsoft ve Samsung çeşitli Xbox kumandaları, Sony DualSense ve çok daha fazlası dahil olmak üzere Xbox uygulaması için çok sayıda oyun kumandasını destekleyecek. Bluetooth aracılığıyla bir kumanda cihazı bağlamanız yeterli olacak. Ne yazık ki Microsoft, akış çözünürlüğünü 4K’ya yükseltmiyor, bu nedenle oyunlar 60 fps’de 1080p akışla sınırlı olacak.

Microsoft, Xbox TV uygulamasının ilk kullanıma sunulması için Samsung ile ortaklık kurdu. Ancak uygulamanın diğer TV’lerde ve hatta daha eski Samsung modellerinde ne zaman kullanıma sunulacağı belli değil. Xbox oyun deneyimleri ve platformlarından sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Ashley McKissick, “Önce Xbox Uygulamasını Samsung Smart TV’lere getiriyoruz ve amacımız, vizyonumuzdaki bu sonraki evrimin bir parçası olarak diğer TV ortaklıklarını keşfetmek.” diyor.

microsoft xbox tv

Bu en son Samsung iş ortaklığı, Android’de Xbox Game Pass ve Xbox Cloud Gaming gibi, Android ve Windows ile ilgili diğer benzer iş ortakları arasına katılmış oluyor.

İlk olarak geçen yıl duyurulmuş olan Xbox TV uygulaması, Microsoft’un Xbox Cloud Gaming ve Game Pass hedefleri için bir dönüm noktası niteliğini taşıyor. Microsoft, Xbox Cloud Gaming’in erişimini kademeli olarak genişletiyor ve hizmeti tarayıcı aracılığıyla iOS cihazlarına ve hatta web’e, Xbox One konsollarına ve PC’lere getiriyor.

Ayrıca Microsoft’un, monitörlere veya TV’lere bağlanabilen ve bu Xbox TV uygulamasına çok benzeyen oyunları yayınlayabilen ayrı Xbox akış cihazları için planları var. Yazılım üreticisi kısa süre önce kod adı Keystone olan oyun akış cihazını yeniden elden geçirdiğini açıkladı. Bu nedenle daha önce disk benzeri bu donanım yakın zamanda çıkmayacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER