EğlenceManşetler

Şimdiye kadarki en kapsamlı Xbox sızıntısı neler gösteriyor?

xbox

Geçtiğimiz yaz aylarında görülen ABD Federal Ticaret Komisyonu ve Microsoft arasındaki dava sonuçlansa da, bu davadan sızıntılar gelmeye devam ediyor. Söz konusu sızıntıların en yenisi, Microsoft’un oyun birimiyle ilgili, Nintendo’yu satın alma isteğinin de aralarında bulunduğu pek çok önemli bilgiyi gözler önüne seriyor. Şirketin gelecek planları arasında en fazla dikkat çeken ise Xbox Series X için 2024’te yenilenmesi oluyor.

Yenilenmiş Xbox Series X

Son birkaç konsol neslinde Sony ve Microsoft’un döngülerin ortasında mevcut konsollarının biraz güncellenmiş versiyonlarını çıkardığı biliniyor. PS4 Pro ve Xbox One X bu yaklaşımın son örnekleri olarak gösterilebilir. Yeni sürümlere yönelik söylentiler hep etrafta dolaşsa da, daha önce hiç bu kadar kapsamlı ve meşru bir sızıntı görülmmemişti.

Sızan belgeye göre, yenilenmiş Series X şirket adında “Brooklin” kod adıyla anılıyor. Bu modelde dahili depolama alanının ikiye katlanacağı ve 2 TB’a çıkacağı belirtilirken, Wi-Fi 6E bağlantısı da beklenenler arasında yer alıyor. Söz konusu modelin kutu şeklindeki Series X’e kıyasla daha silindirik bir tasarıma sahip olacağı da sızıntının gösterdiklerinden biri.

xbox

Microsoft’un planladığı bir diğer önemli değişiklik olarak disk sürücüsünden vazgeçilmesi öne çıkıyor. Şirketin harici bir disk sürücüsü çıkarıp çıkarmayacağı da bilinmiyor. Xbox’ın disk sürücüsünden vazgeçmesi, fiziksel oyun disklerinin ölümünü hızlandırabilir. Microsoft’un yenilenmiş Series X’i de 499 dolar karşılığında satmayı planladığı görülüyor.

Sızan belgeler, Microsoft’un önümüzdeki yıl yenilenmiş bir Xbox kumandası çıkarmayı planladığını gösteriyor. “Sebile” kod adıyla anılan kumandanın “hassas dokunsal geri bildirim”, daha sessiz tuşlar ve modüler parmak çubuğu gibi unsurlar barındırması bekleniyor. Eşleştirme ve cihazlar arasında geçişin de yeni mobil uygulama özellikleri sayesinde daha pürüzsüz şekilde gerçekleşeceği belirtiliyor.

xbox

Microsoft’un yeni oyun kumandasını önümüzdeki mayıs ayında tanıtması bekleniyor. Yenilenmiş Xbox Series X ve Series S’in tanıtımı içinse haziran ayı işaret ediliyor. Series S’in yenilenmiş versiyonunun 299 dolarlık fiyat etiketiyle ağustos veya eylülde, 499 dolarlık yenilenmiş Xbox Series X’in ise bundan bir veya iki ay sonra piyasaya çıkması bekleniyor.

Yeni nesil Xbox “bulut-hibrit” bir konsol olabilir

Mevcut konsol neslinin ortasına henüz varılmış değil. Ancak bu durum, Microsoft’un geleceği planlamasını engellemiyor. Yeni nesil Xbox konsolunun 2028’de piyasaya çıkması ve “bulut hibrit oyunları” desteklemesi bekleniyor.

Bu konsol hakkında henüz pek fazla detay bilinmiyor. Ancak şirketin bir süredir bulut ve oyun entegrasyonu üzerinde çalıştığı anlaşılıyor. Örneğin, Microsoft Flight Simulator’da buluttan alınan gerçek zamanlı hava durumu verileri kullanılıyor. Buna ek olarak, Xbox’ın son birkaç yıldır bulut oyun deneyimine ciddi şekilde odaklandığını da unutmamak gerekiyor. Yeni nesil Xbox’ta bazı oyunları oynamak için internet bağlantısının zorunlu olacağına dair bazı işaretler de mevcut.

Yeni oyunlar

Sızıntı aynı zamanda Xbox’ın gelecek oyunlara ilişkin planlarına da ışık tutuyor. Görünüşe göre, yeni Doom ve Dishonored oyunları önümüzdeki dönemde oyuncularla buluşacak. Sızdırılan belgelerde Fallout 3 Remaster, Oblivion Remaster ve Ghostwire: Tokyo’nun devamından da bahsediliyor.

Bununla birlikte, bunun Bethesda’nın 2020-2024 mali yıllarına ait yol haritası olduğunu belirtmekte fayda var. O zamandan bu yana, Microsoft’un Bethesda’yı satın alması da dahil olmak üzere pek çok şey değişti. Oyunlar sürekli iptal ediliyor, dolayısıyla bahs geçen projelerin akıbeti için kesin bir şey söylemek pek kolay değil. Yine de bir Doom oyunu için geliştirme çalışmalarının sürdüğü rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER