Teknoloji

Xbox Series X ve Series S için ilk yazılım güncellemesi

Xbox Series X Kasım güncellemesi

Microsoft, Xbox oyun konsolları için Kasım güncellemesinin dağıtımına başladı. 30 Kasım itibarıyla Xbox Series X, Series S ve Xbox One konsolları için bu güncelleme çıktı.

Yazılım güncellemesi ile birlikte Microsoft’un yeni nesil konsolları için de ilk kontrol paneli güncellemesi çıkmış oldu. Bu kullanıcı arayüzü Xbox Series X ve Series S’e özel, daha dinamik arka planlar içeriyor.

Güncellemeyle birlikte altı yeni dinamik arka plan tasarımı ekleniyor. Bunların arasında daha eski Xbox konsollarına referansta bulunanlar da yer alıyor. Her bir tanesi Xbox kontrol panelindeki ayarlar bölümünden seçilebiliyor. Microsoft, gelecek kontrol güncellemeleri için ek stiller, renkler ve tasarımlar üzerinde çalıştığını kaydetti.

Güncellenmiş dinamik arka planların yanı sıra, Xbox Series X ve Series S konsollarına yeni bir etiket ekleniyor. Bu sayede oyunun otomatik HDR’yi kullandığı anlaşılabilecek. Bir oyun sırasında Xbox kılavuzunu açtığınız zaman bir etiket göreceksiniz. Bu, sağ üst köşede Quick Resume, yani Hızlı Devam Et seçeneğininkine benzer bir şekilde görüntüleniyor.

Microsoft, Kasım güncellemesiyle performans veya kararlılık tarafında bir iyileştirme yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi vermedi. Quick Resume ile ilgili iyileştirmeler hakkında da bilgi vermedi. Xbox Series X ve Series S’i satın alanlar bu özelliğin birçok oyun için düzgün çalışmadığı şekline geri bildirimlerde bulunmuştu. Microsoft da üzerinde çalıştığı bir hatanın soruna neden olduğunu dile getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER