EğlenceTeknoloji

Xbox Series X ve S için xCloud testi başladı

microsoft xbox series x ve series s oyun konsolu

Microsoft, Xbox Series X ve S için bulut oyun desteğini yıl sonunda kullanıma sunmayı ve bulut oyun yapbozunda büyük bir parçayı doldurmayı amaçlıyor. Alpha Skip-Ahead ve Alpha Insiders programlarındaki konsol sahipleri ise şimdiden xCloud deneyimini yaşayabiliyor. Test kapsamının önümüzdeki haftalarda genişletilmesi planlanıyor.

Test gruplarındaki konsol sahipleri, Xbox Game Pass kütüphanesindeki oyunların üzerinde bulunan bulut ikonuna tıklatarak xCloud’u deneyebilecek. Desteklenen oyunların tüm listesini görmek için önce Oyunlarım ve Uygulamalarım sekmesine, daha sonra da Tam Kütüphane ve Xbox Game Pass bölümüne gitmek ve filtreyi Bulut Oyun şeklinde değiştirmek gerekiyor. İyi bir internet bağlantısına sahip kullanıcılar, 100’den fazla oyunu oynamadan konsollarında deneyebilecek.

Microsoft test sırasında oyuncuların karşılaşabileceği bazı sorunlar konusunda bilgi vermeyi de ihmal etmedi. Örneğin, Halo: The Master Chief Collection gibi paketlerin içinde bulunan oyunlar test döneminde oynanamayacak. Buna ek olarak, buluttan oyun oynarken oyun içi satın alma yapılamayacak. Xbox’a bağlı olmayan bir harici diskte tutulan oyunlar da Xbox ile oynanamayacak.

Önümüzdeki aylarda Game Pass Ultimate abonesi olan tüm Xbox Series X ve S sahipleri, bulut oyun deneyimi yaşayabilecek. Microsoft, yeni nesil oyun konsolları için Dolby Vision desteğini de kısa süre önce dağıtıma çıkarmıştı.

İLGİLİ HABERLER