Teknoloji

Xbox Series X ve S için Dolby Vision müjdesi

xbox series x

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolları Xbox Series X ve S, kasım ayında satışa sunulacak. Geri sayım devam ederken, konsolların özellikleri de netleşiyor. Dolby’den yapılan açıklamada, Microsoft’un yeni konsollarının oyun deneyiminde Dolby Vision ve Atmos teknolojilerini destekleyeceği belirtildi.

Dolby’nin web sitesinden yapılan paylaşıma göre, Microsoft’un yeni konsolları oyunlar için ilk günden itibaren Dolby Atmos üç boyutlu ses desteği sunacak. Dolby Vision desteği ise 2021 içinde aktif hâle gelecek.

Açıklamada Dolby Vision’ın geleneksel HDR oyunlarının da ötesine geçen parlaklık, kontrast, renk ve derinlik sunacağı belirtildi. Şirket, bu teknoloji sayesinde gölgelerin 40 kat daha parlak, siyahların 10 kat daha derin görüneceğini ve 12-bit’e kadar renk derinliğinin sağlanacağını belirtti.

Xbox One X’te de oyunlar için Dolby Vision HDR desteği teknik olarak mevcuttu. Ancak bu özellik sadece Xbox Insiders test programının üyelerine açılmıştı.

Xbox Series X ve Series S, Dolby Vision ve Atmos desteklerinin varlığıyla PlayStation 5’e karşı önemli bir avantaj kazanabilir. PS5’te Dolby Atmos desteğinin bulunmayacağı şimdiden biliniyor. Dolby Vision desteğinin sunulması da beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER