Teknoloji

Xbox Series X ve S güncellemeyle daha hızlı açılacak

xbox series x

Microsoft Xbox Series X ve S konsollarının açılışını hızlandırıyor. Xbox kontrol panelinin en yeni Xbox Insider test sürümlerinde açılış süreci yaklaşık 5 saniye kısalıyor. Yazılım devi, açılış animasyonunu kısaltarak konsolların daha hızlı şekilde açılmasını mümkün kılıyor.

Test kullanıcılarının bu hızı fark edip paylaşmasının ardından Microsoft da bu değişimi doğruladı. Xbox’ın entegre pazarlama sorumusu Josh Munsee, şirketin yaklaşık 5 saniye daha kısa bir açılış animasyonu hazırladığını belirtti. Munsee, yeni animasyonun 4 saniye sürdüğünü, eskisinin ise 9 saniye sürdüğünü ifade etti.

Daha hızlı açılış süresinden faydalanmak isteyen konsol sahiplerinin Bekleme modu yerine Enerji Tasarrufu moduna geçiş yapması gerekiyor. Bu modda konsol beklemeye geçmiyor ve tamamen kapanıyor. Enerji Tasarrufu modunda hemen oyun oynamaya başlamak mümkün olmuyor. Ancak bu modun daha çevre dostu olduğunu belirtmek gerekiyor.

Microsoft bu değişiklikle Xbox Series X ve S’in Enerji Tasarrufu modunun daha fazla kişi tarafından kullanılmasını amaçlıyor. Yazılım devinin bu modu bir süre önce varsayılan seçenek hâline getirdiğini hatırlatmakta da fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER