Teknoloji

Microsoft’tan Xbox Series X stokları için önemli açıklama

en iyi xbox oyunları 2022

Xbox Series X ve Series S geçtiğimiz hafta satışa sunulmuştu. Ön sipariş sürecinde veya çıkar çıkmaz yeni konsolları bulamayanların önümüzdeki yıla kadar beklemesi muhtemel görünüyor. Xbox cephesinden gelen açıklamalar da bu durumu doğruluyor.

Jefferies Interactive Entertainment Sanal Konferansı’nda konuşan Xbox’ın finans şefi Tim Stuart, 2021’in ilk çeyreğine kadar yeni Xbox’ların tedariğinde sıkıntı yaşanabileceğini belirtti. Daha önce Microsoft’un Xbox şefi Phil Spencer da bu durumu işaret eden açıklamalarda bulunmuştu. Spencer, Twitch’in Glitchcon etkinliğinde bu konuyla ilgili olarak özür de dilemişti.

Stuart’a göre, yeni Xbox’ların stokları konusunda durum önümüzdeki yılın başlarında değişebilir. Xbox yöneticisi, üretimin özellikle yaz aylarına doğru iyiden iyiye hızlanacağını dile getirdi. Stuart, arzın talebi karşılaması içinse önümüzdeki yılın nisan ayını işaret etti.

Xbox Series X ve Series S, stoklarında sıkıntı yaşanan tek oyun ürünleri değil. Nvidia’nın oyun konsollarında kullanılan RTX 3080 ve 3090 ekran kartlarının stoklarında sıkıntı yaşandığı da daha önce şirket tarafından doğrulanmıştı. PlayStation 5’in piyasaya çıktığı ülkelerde de konsolu bulmanın kolay olmadığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER