EğlenceTeknoloji

Yeni nesil Xbox konsolunuz için en iyi oyunlar (2021)

microsoft xbox series x ve series s oyun konsolu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xbox Series X ve fiyat/performans bakımından uygun fiyatlı versiyonu Xbox Series S, Microsoft’un piyasaya sürdüğü en yeni konsollar olarak hâlihazırda oyun konsolu almak isteyenler için en iyi seçenekler arasında. Özellikle de Microsoft’un geriye uyumluluk konusunda atmış olduğu ciddi adımlar, bu konsollarda oynanabilecek yüzlerce farklı seçenek sunuyor. Biz de Teknoblog olarak seçim yaparken işinizi kolaylaştırmak istedik. 2021’i yeni bir Xbox konsoluyla karşılayanların oynayabileceği en iyi oyunları sizler için sıraladık. İşte Xbox konsolunuz için en iyi oyunlar (2021): Yeni nesil Xbox konsolunuzla yeni yıla, birbirinden güzel oyunlarla merhaba!

1. Yakuza: Like a Dragon

Xbox için en iyi oyunlar (2021) listemizin ilk sırasında Yakuza: Like a Dragon var. Yayıncılığını ve geliştiriciliğini SEGA’nın üstlendiği Yakuza: Like a Dragon, 10 Kasım 2020 tarihinde Xbox konsollarına çıkışını gerçekleştirdi. Rol yapma oyunu olan Yakuza: Like a Dragon, Kazuma Kiryu’nun hikayenin odak noktasında bulunduğu serinin diğer oyunlarını bir kenara bırakarak, seriye yeni bir soluk getiriyor. Oyunun hikaye başlangıcından biraz bahsedecek olursak; ana karakterimiz Ichiban Kasuga, eski patronunun ihaneti nedeniyle 18 yıl hapis yatmak zorunda kalır. Ichiban Kasuga, bu ihanetin perde arkasını aralamak için yola koyulur… Kaçırılmaması gereken bir yapım olan Yakuza: Like a Dragon‘un metacritic puanı ise 89.

2. Tony Hawk’s Pro Skater 1 ve 2 Remastered

Geliştiriciliğini Vicarious Visions’ın, yayıncılığını ise Activision’ın üstlendiği Tony Hawk’s Pro Skater 1-2 Remastered, 4 Eylül 2020 tarihinde PlayStation 4, Xbox One ve PC için piyasaya sunuldu. Tony Hawk’s serisinin 1999 ve 2000 yılında çıkan ilk 2 oyununun yeni nesile uyarlanmış hali olan oyun, nostalji sevenlerin de kaçırmaması gereken bir yapım. Serinin bir diğer büyük oyunu Tony Hawk’s Pro Skater 5 ise 2015 yılında oyuncuların beğenisine sunulmuştu.

İlk iki haftada 1 milyon kopya satan Tony Hawk’s Pro Skater 1-2 Remastered, eleştirmenlerden de son derece başarılı geri dönüşler aldı. Eğer keyifle oynayabileceğiniz bir kayak oyunu arıyorsanız veya sürekli aynı tip oyunlardan sıkılıp farklı bir tür denemek istiyorsanız, Tony Hawk’s Pro Skater 1-2 Remastered sizin için ideal oyunlardan bir tanesi. Şiddetle tavsiye ettiğimiz Tony Hawk’s Pro Skater 1-2‘nin metacritic puanı ise 89.

3. Ori and the Will of the Wisps

xbox en iyi oyunlar 2021

2015 yapımı Ori and the Blind Forest’ın devam oyunu olarak piyasaya sürülen Ori and the Will of the Wisps, Moon Studios tarafından geliştirilen bir platform-macera oyunu. Xbox One için 11 Mart 2020 tarihinde çıkışını gerçekleştiren yapım, son derece olumlu geri dönüşler aldı. Açıkçası, fazla detay verip bu harika oyunun vereceği zevki baltalamak istemiyoruz. Kesinlikle bütün oyuncuların denemesi gereken bir oyun olan Ori and the Will of the Wisps‘in metacritic puanı ise 90.

4. Gears Tactics

Eğer Xbox markası hakkında bir şeyler biliyorsanız, Gears of War serisiyle aşina olmanız da muhtemel. Xbox 360 dönemlerinde Xbox exclusive olarak Microsoft’un ağır toplarından biri olan oyun, zamanla çok büyük bir seri haline geldi. Bu serinin son halkası ise seriye bambaşka bir soluk getiren Gears Tactics oldu. Splash Damage ve The Coalition ortaklığında geliştirilen Gears Tactics, E3 2018’de duyurulmuştu. Oyunun Xbox One ve Series X/S konsolları için piyasaya sürülmesi ise 10 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşti.

Eğer sıra tabanlı taktiksel strateji oyunlarından hoşlanıyorsanız, Gears Tactics mutlaka şans vermeniz gereken oyunlardan bir tanesi. Oyunun Xbox Series X/S veriyonu ise eşsiz yükleme sürelerine, görsellere ve kontrol hassasiyetine sahip. 120 FPS’ye kadar kare hızı desteği de sunan Gears Tactics‘in metacritic puanı ise 82.

5. Halo: The Master Chief Collection

xbox en iyi oyunlar 2021

Xbox dendiği zaman akla gelen ilk oyunlardan bir tanesi elbette Halo serisi. Halo: The Master Chief Collection, Xbox sahibiyseniz muhakkak deneyim etmeniz gereken yapımların başında geliyor. The Master Chief Collection ile birlikte serinin ilk oyunu Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3 ve Halo 4 oyunları bir arada toplanmış durumda. Yeni nesil Xbox konsollarınızda 4K desteğiyle oynayabileceğiniz Halo: The Master Chief Collection‘ın metacritic puanı ise 85.

6. Forza Horizon 4

xbox en iyi oyunlar 2021

Tüm zamanların en başarılı yarış oyunlarından biri olan Forza serisi, Motorsport ve Horizon olarak ikiye ayrılıyor. Forza Motorsport serisi daha çok simülasyon odaklı bir oyun iken, Horizon serisi ise açık dünya arcade yarış türünü seven oyunculara hitap ediyor. Forza Horizon 4, açık dünya haritaları ve mükemmel yarış mekanikleri ile bütün oyuncuların denemesi gereken yapımların başında geliyor. Serinin dördüncü oyununda geliştirici firma Playground, oyuncuları Büyük Britanya’ya götürüyor. Forza Horizon 4’te ister tek başınıza ister başkalarıyla takım oluşturup açık dünyada yarışabiliyorsunuz. 450’den fazla aracı kontrol etme ve modifiye etme imkanı tanıyan Forza Horizon 4’ün metacritic puanı ise 92.

7. Apex Legends

Call of Duty gibi bir seriyi oyun dünyasına kazandıran Jason West ve Vince Zampella’nın Activision’dan ayrıldıktan sonra kurduğu Rewspawn Entertainment; önce Titanfall, ardından da Apex Legends ile oyuncuların gönlünü fethetmeyi başardı. Oyun boyunca harita üzerindeki bir bölgeye uçaktan atlayacak, bir yandan hayatta kalma mücadelesi verirken bir yandan da loot peşinde koşacaksınız. Oyunun esas amacı ise daralan çember içindeki rakiplerin tamamını yok edip hayatta kalmak. Takım odaklı bir oyun olan Apex Legends’te tek başınıza değil, takım halinde hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Yeni nesil konsollara da performans artışıyla gelen Apex Legends’in metacritic puanı ise 88.

İLGİLİ HABERLER