Teknoloji

Xbox Series X prototipi önemli ipuçları veriyor

xbox series x

Xbox Series X, 2020 içinde oyun severlerle buluşacak. AMD’nin CES 2020 kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte konsolun sahte bir görselini kullanmasıyla birlikte Xbox Series X’in tasarımıyla ilgili spekülasyonlar da artmıştı.

İnternete sızan ve konsolun prototipine ait olduğu belirtilen yeni fotoğraflar, Microsoft’un oyun severlere sunmayı planladıkları konusunda ipucu veriyor.

Söz konusu fotoğraflarda Xbox Series X’in hem önü hem de arka paneli görülüyor. İlk olarak “Doug_DragoX” rumuzlu Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan fotoğraflar, Thurrott sitesinin yazarlarından Brad Sams tarafından da doğrulandı.

Fotoğraflarda Xbox Series X’in havalandırma delikleri, biri ön tarafta diğeri arkada bulunan iki adet USB-A girişi, optik ses, Ethernet ve güç girişleri görülüyor. Prototipin arkasında bir seri numarasının bulunması ve “Xbox Product Name Placeholder” (Xbox Ürün Adı Yer Tutucusu) ibarelerinin yer alması da gözden kaçmıyor.

Xbox Series X bambaşka bir tasarımla gelebilir

Fotoğrafların doğruluğunu destekleyen ifadeler paylaşılsa da, görülen cihazın yıl sonunda kullanıcılarla buluşacak cihaz olmayabileceğini unutmamak gerekiyor. Microsoft’un Xbox Series X’in nihai versiyonunda farklı veya tamamen başka bir tasarımı kullanması ihtimaller arasında bulunuyor.

Yine de, paylaşılan fotoğraflar Microsoft’un değişen planları konusunda da ipucu veriyor. Xbox Series X’in arkasında HDMI girişinin görülmemesi, Microsoft’un Xbox’ın TV özellikleri üzerine yaptığı pek de işe yaramayan çalışmalarından vazgeçtiğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER