Teknoloji

Xbox Series X kontrol paneli için 4K desteği

en iyi xbox oyunları 2022

Microsoft’un ekim ayı güncellemesi, Xbox Series X için uzun süredir beklenen bir yeniliği getiriyor. Artık konsolun kontrol panelinde yerel 4K çözünürlük desteği sunulacak. Sistem daha öncesinde 1080p çözünürlüğü 4K olarak ölçeklendiriyordu. Bu yöntem, konsol sahipleri tarafından pek benimsenmiyordu.

İyileştirilmiş görüntü kalitesi Xbox Series X’in ana kontrol panelinin yanı sıra Oyunlarım & Uygulamaların ekranını, Xbox Guide’ı ve diğer deneyimleri de kapsıyor. Microsoft’un açıklamasında oyun görsellerinin ve butonlarının da keskinliğinin arttığı ve metinlerin okunabilirliğinin yükseldiği belirtildi.

Şirket tarafından paylaşılan aşağıdaki görsel de yapılan değişikliğin getirdiği farkı gözler önüne seriyor.

xbox series xMicrosoft, ekim güncellemesiyle Xbox Series X ve S sahiplerine başka yenilikler de sunuyor. Bunlardan birisi de kullanıcılara ekran renklerini kendi tercihlerine göre ayarlama imkanı veren yeni gece modu. Microsoft yeni gece modundaki ayarların sistem ölçeğinde yapıldığını, oyun ve uygulamalara da yansıtıldığını belirtti. Şirket bunun oyun ve uygulama performansını etkilemediğini de özellikle vurguladı. Kullanıcılar bu modun çalışmasını bir takvime bağlı hâle de getirebilecek.

Artık Xbox kumandalarındaki ışığın parlaklılığı da kişiye özel olarak ayarlanabilecek. Xbox Guide’a eklenen Hızlı Ayarlar menüsü de kullanıcılara erişilebilirlik ayarlarını oyundan çıkmadan değiştirme imkanı verecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER