Teknoloji

Xbox Series X ile oyunları yeniden başlatmak kolaylaşacak

microsoft xbox series x

Microsoft, bu hafta içinde yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X ile ilgili yeni bilgiler paylaşmıştı. Şirket bu bilgilerden bazılarını detaylandırmaya devam ediyor. Xbox ekibinin önemli yöneticilerinden biri olan Larry “Major Nelson” Hryb; yeni konsolda oyunların, konsol kapatılıp açıldıktan sonra bile, hızlı şekilde tekrar başlatılabileceğini belirtti.

Microsoft oyunları yeniden başlatmak için Xbox One’da benzer bir özellik sunuyor. Ancak Xbox Series X’te bu özellikten daha geniş kapsamlı biçimde yararlanılabilecek. Örneğin, oyunlar arasında geçiş yapan oyuncular hızlı biçimde son kaldıkları noktaya yönlendirilecek.

Hyrb, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Sistem güncellemesi yapıldığında konsolu yeniden başlatmak gerekiyor. Artık yeniden başlatma sonrasında oyuna kaldığımız yerden devam etmemiz mümkün olacak.”

Microsoft GDC 2020’de Xbox Series X ile ilgili yeni detaylar paylaşacak

Microsoft’un sunduğu bu yeni özellik, oyuncuları konsolu gönül rahatlığıyla kapatma konusunda teşvik edecek gibi görünüyor. Buna ek olarak, kontrol paneli güncellemelerinin rahatsız edici etkisinin de azalacağı söylenebilir.

Xbox’ın program yönetiminden sorumlu direktörü Jason Ronald ise “ses ışını takibi” olarak adlandırılan özelliğe dair detaylar paylaştı. Kulağa pek tanıdık gelmeyen bu terim, Xbox Series X’teki oyunlar için daha kapsayıcı bir ses deneyimi sunulacağı anlamına geliyor. Microsoft, bu özelliğe dair detayları önümüzdeki ay içinde Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda (GDC 2020) kamuoyuyla paylaşmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER