EğlenceTeknoloji

Xbox Series X ile oyunlar daha canlı görünecek, daha hızlı yüklenecek

xbox series x

Microsoft, yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X‘te sunacağı deneyimle ilgili bilgiler vermeye devam ediyor. Şirket şimdi de Xbox Series X için optimize edilmiş oyunlarda sunulacak özellikler hakkında bilgi verdi.

Xbox Series X’e uygun hâle getirilen oyunlar, 120 fps’ye kadar 4K çözünürlük desteği sunabilecek. DirectStorage, donanım destekli ışın izleme ve daha hızlı yükleme süreleri de Microsoft’un yeni konsolu için optimize edilen oyunlarda sunulan özellikler arasında yer alıyor.

Xbox’ın küresel portföy sorumlusu Damon Baker, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Geliştiriciler Xbox Series X’in gücünü kullanarak oyunlarını diledikleri şekilde optimize edebilecek. Daha yüksek çözünürlükler, çılgın kare sayıları, ışın takibi ve evet, daha hızlı oyun içi yükleme süreleri.”

Geliştiriciler artık oyunlarını Xbox Series X için optimize ederken saniyedeki kare sayısını 120’ye çıkarabilecek. Xbox Series X’in 12 teraflop gücündeki grafik işlemcisi sayesinde pek çok geliştiricinin bu imkandan yararlanması muhtemel görünüyor. Genellikle gerçek zamanlı ışık yansımaları ve daha sinemasal efektler elde etmek için kullanılan ışın takibi tekniği de Xbox Series X’de geliştiricilere sunulan kozlardan biri olacak.

4K desteği de optimizasyon rozetinin kapsama alanında yer alıyor. Ancak bu tanımın sadece 4K Native oyunlarla sınırlı olup olmadığı konusunda Microsoft’tan henüz net bir bilgi verilmiş değil.

Şirketin yeni nesil konsol optimizasyonuna sahip oyunlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeler de yer alıyor: “Xbox Series X için optimize edilen oyunlarda benzersiz yükleme hızları, görseller, tepkisellik ve 120fps’ye kadar çıkan kare sayıları göreceksiniz. Ancak Xbox Series X’in gücünden ve hızından yararlanma şekli konusunda karar geliştiricilerin olacak.”

Xbox Series X DirectStorage ile işlemcinin üstünden yük alacak

Microsoft’un optimizasyon tanımı daha hızlı yükleme süreleri vaadi ve DirectStorage kullanımını da barındırıyor. Daha hızlı yükleme süreleri vaadi, bir SSD’nin doğal yan ürünlerinden biri olarak değerlendirilebilir. Ancak işin içine DirectStorage kullanımı da girince oyunların geliştirme süreci ve bir sahnenin farklı parçalarının yüklenmesi değişiyor.

Xbox Series X için tasarlanan bir giriş/çıkış sistemi olan DirectStorage, donanım sıkıştırmasını ve SSD’yi kullanarak yükleme sürelerini geliştiriyor ve işlemcinin üstündeki yükü azaltıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER