EğlenceTeknoloji

Microsoft Xbox Series X’e dair yeni bilgileri çevrimiçi etkinlikte paylaşacak

microsoft xbox series x

2020 Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC 2020), koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilmiş olsa da, şirketler burada yapmayı planladıkları duyuruları gerçekleştirmekten vazgeçmemiş gibi görünüyor. Bu şirketlerden biri olan Microsoft, 18 Mart tarihinde geliştirici odaklı bazı sunumları internet üzerinden yayınlayacak. Bu sunumlardan birisinin konusu Xbox Series X ve Project xCloud olacak.

Microsoft, Xbox Series X’in tasarımını geçtiğimiz yıl Oyun Ödülleri sırasında gözler önüne çıkararak takipçilerini şaşırtmıştı. Şirket geçtiğimiz ay da yeni oyun konsolunun 12 teraflop GPU performansına sahip olacağını duyurmuştu.

Microsoft şimdi de çevrimiçi etkinliğiyle geliştiricilere yeni nesil Xbox donanımından nasıl yararlanabilecekleri konusunda bilgi verecek. Bu sırada konsola dair yeni detayların paylaşılması da muhtemel görünüyor. Microsoft’un bir süredir Xbox Series X’le ilgili bilgileri parça parça açıklaması da bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Xbox Series X’te AMD’nin Zen 2 ve Radeon RDNA 2 mimarileri üzerine inşa edilen özel bir işlemci birimi bulunacak. Şirketin yükleme süresini kısaltmak adına NVMe SSD kullanma ihtimali de yüksek görünüyor. 8K oyun desteği de Xbox Series X’in bilinen özellikleri arasında yer alıyor. Microsoft, HDMI 2.1 desteği kapsamında Otomatik Düşük Gecikme Modu (ALLM) ve değişken yenileme oranı desteği sunmak için de HDMI forumu ve TV üreticileriyle işbirliği yapıyor.

Microsoft, Xbox Series X paylaşımlarında büyük ölçüde işin donanım kısmına odaklanmış durumda. Ancak şirket bir taraftan da yazılım konusunda bilgiler veriyor. Konsolun birden fazla oyun için “kalınan yerden devam” desteği sunacağı bilinenler arasında yer alıyor. Şirketin önümüzdeki hafta bu konu hakkında da yeni bilgiler paylaşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER