Teknoloji

Xbox Series X için 4K destekli kontrol paneli

en iyi xbox oyunları 2022
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, pazartesi günü Xbox Series X için yeni bir 4K kontrol panelini test etmeye başladı. Alpha ve Alpha Skip-Ahead zincirlerinde yer alan Xbox Insider test kullanıcıları dün itibarıyla, 4K ekranlar için kullanıcı arayüzü unsurlarının görünümünü iyileştirmek üzere tasarlanan Xbox kontrol paneli için artırılmış çözünürlüğe erişecek.

Microsoft’un Xbox test ekibi, “Bu değişiklik Ana Sayfa, Kılavuz ve kullanıcı arayüzünün diğer alanlarının daha fazla netlik ve metin okunabilirliği için daha yüksek bir doğal çözünürlükte görüntüleneceği anlamına geliyor.” diyor.

Bu yeni 4K kontrol paneline kadar Xbox Series X konsolları, pano kullanıcı arayüzü öğelerini 1080p’de çalıştırıyordu. Ana Sayfa, Kılavuz ve panonun diğer bölümleri için sunulacak doğal 4K öğeleri, Xbox Series X’in 4K TV’lerdeki görünümünü büyük ölçüde iyileştirecek.

HDR’nin bu yeni çözünürlük artışının bir parçası olarak desteklenip desteklenmeyeceği ve Xbox Series S’nin pano çözünürlüğünde de iyileştirmeler görüp görmeyeceği henüz belli değil. Daha küçük boyutlu Xbox Series S, teknik olarak 4K çözünürlükte görüntü çıkışı yapabilir, bu nedenle bu konsolda da pano görünümü konusunda iyileştirmelerin görüşmesi olasıdır.

Bu yeni Xbox kontrol paneli değişiklikleri, Microsoft’un çeşitli Xbox konsolları için yeni bir gece modunu test etmeye başlamasından sadece birkaç gün sonra geldi. Yeni gece modu, Xbox sahiplerinin ekranlarını, kumanda LED parlaklığını ve hatta Xbox güç düğmesini karartmasına olanak tanıyor. Hem 4K gösterge paneli hem de gece modu, bu yıl içinde tüm Xbox Series X konsollarına dağıtılmaya başlanacak.

İLGİLİ HABERLER