Teknoloji

Xbox Series X’in grafik kaynak kodu çalındı ve sızdırıldı

xbox series x

AMD, bir siber korsanın mevcut ve gelecek grafik işlemci birimlerinin (GPU) kaynak dosyalarını ele geçirildiğini açıkladı. Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X de bu siber saldırının mağdurları arasında bulunuyor. AMD’den verilen bilgiye göre, Xbox Series X’in grafik işlemci biriminin kaynak dosyaları da siber korsanın ekine geçti.

Şirketin konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “2019’un aralık ayında mevcut ve gelecek grafik ürünlerimize ait test dosyalarının elinde olduğunu söyleyen biri bizimle iletişime geçti. Bunlardan bazıları çevrimiçi ortamda da paylaşıldı. Ancak bu dosyalar artık internetten kaldırılmış durumda.”

Çalınan kaynak kodlarının Microsoft’un sahibi olduğu GitHub’da saklandığı ve AMD’nin Microsoft’a birkaç kez içerik kaldırma talebi gönderdiği belirtildi. TorrentFreak sitesinin haberine göre; kaynak kodlarında AMD’nin Navi 10, Navi 21 ve Arden GPU’larına dair detaylar bulunuyordu. GitHub’ın içerik kaldırıma bildirimlerinde de kaynak kodları için “AMD’den çalınmıştır” ifadesini kullandığı belirtildi.

AMD’nin Arden GPU ismini Xbox Series X’in GPU’sunun kod ismi olarak kullandığı söyleniyor. Arden’e dair ilk detaylar da geçtiğimiz aralık ayında GitHub’da paylaşılan söz konusu test dosyalarıyla ortaya çıkmıştı.

TorrentFreak sitesine konuşan ve dosyaları çaldığını iddia eden siber korsan, elindekileri satamadığı takdirde her şeyi internete sızdıracağını öne sürdü. Kaynak kodunun AMD’nin gelecek GPU’larının güvenliğini tehlikeye atıp atmadığı bilinmiyor. Ancak AMD’nin rahat tavrı, ortada somut bir tehlikenin olmadığını düşündürüyor.

AMD’nin açıklamasında şu ifadeler bulunuyor: “Saldırganın henüz ortaya çıkarmadığı dosyalara sahip olduğunun farkındayız. Ancak çalınan dosyaların ürünlerimizin güvenliğine veya rekabetçiliğine bir zarar getirmeyeceğini biliyoruz.”

Microsoft ise işin Xbox Series X ile ilgili kısmına dair şimdilik bir açıklama yapmadı.

İLGİLİ HABERLER