Teknoloji

Xbox Series X fiyatı ve çıkış tarihi ile ilgili daha net bilgiler içeren iddia

microsoft xbox series x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft geçen ay Xbox Series X’in kasım ayında çıkaracağını belli etmişti. Bu oyun konsolu tam da bu yılın sonundaki tatil döneminde, yurt dışında alışverişin arttığı dönemde satışa çıkacak. Windows Central sitesi ise daha kesin bir tarihin ve hatta teknoloji devinin gelecek nesil konsol için belirlediği fiyatın bilgisine ulaşmış.

Sitenin elde ettiği bilgilere göre konsol 10 Kasım’da yurt dışında, 499 dolarlık fiyat etiketiyle satışta olacak. Yayının verdiği haber tam da Microsoft’un Xbox Series S için, yani Microsoft’un disksiz ve daha ucuz olacak konsolunun neye benzeyeceğini gösteren sızıntının üstüne geldi.

Windows Central sitesine göre, Microsoft Series X ile birlikte aylık 35 dolarlık Xbox All Access ödeme seçeneğini de sunacak. Ayrıca site, Series S’in de 299 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olacağını kaydetti. Microsoft’un bu konsol için de aylık 25 dolarlık Xbox All Access ödeme seçeneğini sunacağı söyleniyor. Ayrıca daha ucuz konsol için daha geniş kapsamlı bir küresel lansman planlanıyor. Series S de 10 Kasım’da, diğer konsolla birlikte satışa çıkacak.

Xbox Series X’in geriye dönük uyumluluğu ve 4K çözünürlükte oyun desteği bulunacak. Bu arada Xbox Series S de, fiyatının da gösterdiği üzere, iki konsol içinde en güçsüz olanı olacak. Daha önceki haberler bu konsolun 1080p ve 1440p oyun desteğine sahip olacağını, Series X’inkine göre daha düşük güçte bir işlemci ve daha düşük miktarlı RAM barındıracağını işaret ediyordu.

İLGİLİ HABERLER