Teknoloji

Microsoft Xbox Series X’in çıkış tarihini yanlışlıkla paylaştı

xbox series x

Microsoft, yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X’in çıkış tarihini yanlışlıkla duyurdu. Xbox’ın bölgesel internet sitelerinin önemli bir kısmında “Xbox Series X. 2020’nin Şükran Günü’nde geliyor” ifadesinin yer aldığı görseller paylaşıldı. Microsoft daha önce Xbox Series X’in çıkışı için 2020’nin sonlarını işaret etmişti. Görseller ise “nokta atışı” olarak tanımlanabilecek bir tarih veriyor.

Söz konusu görseller kısa süre içinde kaldırıldı. Microsoft da Twitter aracılığıyla geri çekme ve yalanlama açıklamaları yayınladı. Ancak Microsoft’un yalanlamasına rağmen, paylaşılan bilginin doğru olma ihtimalini tamamen elememek gerekiyor. Bu da Xbox Series X’in 26 Kasım 2020’de satışa sunulabileceği anlamına geliyor.

Microsoft yöneticisi Larry Hyrb, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Şükran Günü tarihinin doğru olmadığını belirtse de; bu tarih şirketin daha önceki çıkış takvimleriyle ve işaret ettiği zaman aralığıyla örtüşüyor.

Örneğin, orijinal Xbox One 22 Kasım 2013’te satışa sunulmuştu. Buna ek olarak, Şükran Günü de yurt dışında Noel dönemini de kapsayan ve “Holiday” (Tatil) olarak tanımlanan zaman aralığının içinde yer alıyor.

Ancak Microsoft’un yeni konsolunu Şükran Günü’nde piyasaya sürmemesi için de  güçlü nedenler bulunuyor. ABD’de pek çok kişi, Şükran Günü’nü ailesiyle beraber geçiriyor. Böyle bir günde insanların yeni bir konsol için sıraya girmesi pek mantıklı görünmüyor.

Şükran Günü’nün ertesi günü olan 27 Kasım Cuma ise “Black Friday” olarak bilinen gün. Microsoft’un Xbox Series X’i böyle bir alışveriş çılgınlığının içine atması pek mantıklı görünmüyor.

Dolayısıyla Xbox Series X, büyük ihtimalle Şükran Günü’nden bir hafta önce satışa sunulabilir. 20 Kasım Cuma, mevcut koşullar altında en uygun çıkış tarihi gibi görünüyor. Ancak küresel koronavirüs salgınının bu planları da değiştirebileceğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER