Teknoloji

Xbox Series X çıkış tarihi ile ilgili yeni bir ipucu

Xbox Series X çıkış tarihi ile ilgili yeni bir ipucu dolby vision
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Xbox Series X’in kasım ayında satışa çıkacağı bilgisini bu hafta içinde paylaşmıştı. Ancak anlaşılan o ki, şirket piyasaya çıkış için 6 Kasım tarihini planlıyor. Devam etmekte olan koronavirüs pandemisi Microsoft’un Xbox Series X çıkış tarihi olarak hedeflediği bu günde sapmaya neden olabilir, ancak dağıtıcıların 6 Kasım tarihine özel olarak hazırlandıkları söyleniyor.

Yakın zamanda henüz duyurusu yapılmamış bir Xbox Series X kumandasını satın almış olan kaynağın The Verge sitesiyle paylaştığı bilgiye göre, söz konusu kumandalar distribütörlerin depolarında tutulmaya başlanmış. Bu kumandaların kutusunda, dağıtım yapılan perakende mağazalarına yönelik olarak verilen bir mesaj var ve buna göre 6 Kasım tarihine kadar kumandaları satmamaları veya sergilememeleri uyarısında bulunuluyor. Microsoft paketlerin üzerine daha önce olduğu gibi turuncu renkte çıkartmalar da ekleyerek satış tarihinin anlaşılır biçimde görülmesini sağlıyor.

Bazı kişiler, söz konusu kumandaları satın almayı başarmış ve bunları Microsoft’un destek sitesinde kaydettirmiş. Destek sitesinde kumandaların garantisinin 5 Kasım 2021 tarihinde dolacağı bilgisi de gösteriliyor. Eğer bitiş tarihine göre bir hesaplama yapılırsa, ürünün sanki 6 Kasım’da satıldığı ve bir yıl sonra da garantinin bittiği şeklinde bir durum ortaya çıkıyor. Microsoft normalde kumandalar için 90 günlük garanti de sunar, belki şirket garanti sürecini uzatmış da olabilir. Ya da sistem, Xbox konsollarıyla ilgili olarak bir yıldan daha geniş bir garanti sunmak üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

Microsoft, Xbox Series X konsollarının zamanından önce görülmesine yönelik olarak herhangi bir açıklama yapmadı. The Verge sitesine bir açıklama gönderen şirket, “2020’de Xbox için mağazada çok fazla yenilik var ve sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir açıklama yaptı. “Ancak şu anda duyuracak bir şeyimiz yok.” Anlaşıldığı üzere, Microsoft 6 Kasım olarak iddia edilen çıkış tarihiyle ilgili herhangi bir bilgi paylaşmıyor.

Xbox Series X piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı ile ilgili kesin bilgiler için biraz daha beklememiz gerekiyor. Geçmişe bakarsak Microsoft, 10 Haziran 2013 tarihinden itibaren Xbox One için ön siparişleri almaya başlamış ve konsol da 22 Kasım 2013’te piyasaya sunulmuştu. Xbox 360 ise Ağustos 2005’te ön siparişe sunulmuş ve 22 Kasım 2005’te satışa çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER