Teknoloji

Xbox Series S tanıtımı için oklar ağustosu işaret ediyor

xbox series s

İnternete sızan bir Microsoft belgesi, şirketin ikinci bir yeni nesil konsol üzerinde çalıştığını ve bu konsolun duyurusunun ağustos ayında yapılacağını gösteriyor. Eurogamer’ın haberine göre, Microsoft “Lockhart” kod adıyla geliştirdiği konsolunu normal şartlar altında haziran ayında tanıtmayı planlıyordu. Haberde konsolun Xbox Series S ismiyle resmiyet kazanacağı bilgisi de yer alıyor.

Microsoft’un uygun fiyatlı bir yeni nesil Xbox üzerinde çalıştığı birkaç aydır biliniyordu. Geçtiğimiz hafta internete sızan başka bir belge, şirketin bu konudaki planlarına biraz daha ışık tutmuştu. Xbox Series X’in “Dante” isimli geliştirme kiti, geliştiricilerin özel bir Lockhart modunu aktif hâle getirmesini mümkün kılıyor. Bu modda Microsoft’un ikinci konsoluyla ulaşmak istediği performans profili de mevcut.

The Verge sitesinde yer alan habere göre, Lockhart’ın Xbox Series X ile aynı hızda bir CPU taşıyacağını gösteren belgeler mevcut. Lockhart’ta 7,5 GB kullanılabilir RAM ve yaklaşık 4 teraflop bir GPU performansının bulunacağı belirtiliyor. Xbox Series X ise 13,5 GB kullanılabilir RAM ve 12 teraflop GPU performansına sahip.

Eğer bu iddialar doğruysa, Microsoft ağustos ayında Xbox Series S’le birlikte Series X’in fiyatını da duyurabilir. Şirketin Series S’i 1080p ve 1440p monitörleri merkeze alarak daha uygun fiyatlı bir seçenek olarak tasarladığı söyleniyor. Microsoft’un Xbox Series S’i duyururken fiyatla ilgili bilgiler vermesi de bekleniyor. Konsolun Xbox All Access aboneliğiyle yoğun şekilde bağlantılı olması öngörülüyor.

Xbox Series S ile Microsoft yeni nesil konsol savaşlarında PlayStation 5’e karşı bir mevzi daha açmayı hedefliyor gibi görünüyor. Bunun şirkete sağlayacağı faydaları görmek içinse beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER