Teknoloji

Xbox Series S için beklenen duyuru yakında gelebilir

xbox series s
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft önümüzdeki ay bir yeni nesil oyun konsolu daha tanıtmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Şimdiye kadar Lockheart kod adıyla anılan cihazın Xbox Series S adıyla mayıs ayında resmiyet kazanacağı söyleniyor. Bu konsol, isminden de anlaşılabileceği üzere, Xbox Series X‘e daha uygun fiyatlı bir alternatif teşkil edecek. Xbox Series S’in mayıs ayında tanıtılabileceği iddiasını ise Windows Central sitesi gündeme taşıdı.

Xbox Series S’le ilgili olarak şimdilik bilinen resmi bir şey yok. Ancak daha önce çıkan dedikodular, konsolla ilgili akıllarda bir fikir oluşmasına yardım ediyor. Xbox Series S’in 4 teraflop GPU performansına sahip olması bekleniyor. Xbox Series X ise 12 teraflop GPU performasıyla çıtayı yukarı çekiyor. Microsoft’un mevcut en güçlü konsolu Xbox One X ise 6 teraflop GPU taşıyor.

Ancak Xbox Series S’le Xbox Series X arasında önemli benzerlikler de söz konusu olacak gibi görünüyor. Xbox Series S’in de ışın izleme teknolojisine ve süper hızlı bir SSD depolama alanına sahip olacağı belirtiliyor. Bu iki özellik, Xbox Series S’e mevcut nesil konsollara karşı avantaj kazandırma potansiyeli taşıyor.

Daha önceki Lockheart dedikodularında konsolun daha hızlı bir işlemciye sahip olacağı ve 1440p çözünürlüklü oyunları da destekleyeceği belirtilmişti. Konsolun 4K Ultra HD Blu-ray veya herhangi bir fiziksel sürücüye sahip olmayacağı da iddialar arasında yer alıyordu. Xbox Series S’in format olarak Xbox One S’in All-Digital versiyonuna yakın bir yerde durması muhtemel görünüyor. Microsoft’un bu konsolu bulut oyun platformu xCloud ile entegre biçimde sunması da beklentiler arasında yer alıyor.

Microsoft’un Xbox Series X ve Series S konsollarında eski oyunlar için destek sunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu da konsol sahiplerinin ilk günden itibaren Xbox One ve Game Pass’teki tüm oyunlara erişebileceği anlamına geliyor. Dolayısıyla Xbox Series S’i satın alanların oyun seçenekleri konusunda bir sıkıntı yaşaması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER