Teknoloji

Microsoft Xbox Scorpio’nun özelliklerini 6 Nisanda açıklayacak

xbox scorpioSony, konsol pazarındaki yarışta geçtiğimiz sonbaharda gaza basmış ve PS4’ün daha gelişmiş donanım özellikleri barındıran versiyonu PS4 Pro’yu tanıtmıştı. Japon üretici böylelikle sanal gerçeklik açılınının da temelini atmış ve kısa bir süre sonra PlayStation VR’ı satışa sunmuştu. Microsoft ise bir süredir “Project Scorpio” adı altında yeni oyun konsolunu geliştirmeye devam ediyor. Konsolun E3 2017’de tanıtılması bekleniyor. Microsoft, Xbox Scorpio ile ilgili ilk bilgileri ise 6 Nisanda açıklamaya hazırlanıyor.

Söz konusu duyuru, Türkiye saatiyle 16:00’da gerçekleştirilecek. Microsoft’un ilk etapta, konsolun tasarımı ve konsoldaki oyunlar hakkında bilgi vermesi beklenmiyor. Şirketin açıklamasının konsolun bileşenleriyle ilgili olması öngörülüyor.

Scorpio’nun 6 teraflop hızında grafik işleyeceği daha önce Microsoft tarafından açıklanmıştı. Xbox One’ın 1.3 teraflop, PS4 Pro’nun ise 4.2 teraflop hızında grafik işlediği göz önüne alınınca Scorpio’nun vadettiği sıçramanın büyüklüğü daha iyi anlaşılıyor. Şirketin Scorpio’ya 12GB GDDR5 RAM yerleştireceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Xbox Scorpio kompakt bir tasarıma sahip olabilir

Soğutma sistemindeki değişiklikler sayesinde Microsoft’un yeni konsolunun kompakt bir tasarıma sahip olacağı iddia ediliyor. Bu iddiaların en azından bir kısmının doğruluğunu yarın ölçmek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER