Eğlence

Xbox Scarlett ve çevrimiçi oyun servisine dair yeni detaylar ortaya çıktı

xbox scarlettMicrosoft E3 2018’de yeni nesil Xbox konsolları üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Daha sonra çıkan haberlerde, bu konsollardan birinin “Scarlett” kod adını taşıdığı iddia edilmişti. Microsoft aynı dönemde Sony’nin PlayStation Now’ına benzeyen ve her cihazda çalışabilecek bir çevrimiçi oyun servisi üzerinde çalıştığını da doğrulamıştı. Thurrott tarafından yayınlanan yeni bir haber, Xbox Scarlett ve çevrimiçi oyun platformu konusunda yeni detayları gözler önüne seriyor.

Scarlett kod adının da Thurrott tarafından ortaya çıkarılması, spn haberin güvenilirliğini artırıyor. Habere göre, Microsoft hâli hazırda iki yeni Xbox konsolu üzerinde çalışıyor. Bu konsollardan birinin geleneksel Xbox deneyimini yansıtacağı söyleniyor. Scarlett kod adını taşıyan ikinci konsolun merkezinde ise çevrimiçi oyun deneyiminin bulunması bekleniyor.

Scarlett’in donanımının diğer Xbox konsolundan daha az güçlü olacağı, ancak cihazın çevrimiçi oyunlardaki en büyük sorunlardan biri olan gecikmeyi ortadan kaldıracak özel bileşenler barındıracağı iddia ediliyor. Scarlett’in fiyat etiketinde diğer Xbox konsoluna kıyasla daha düşük bir rakamın yazması, ancak bunun karşılığında oyuncuların sürekli olarak yeni çevrimiçi abonelik servisinin bir parçası olması bekleniyor.

Söz konusu çevrimiçi servisi Scarlett Cloud ismiyle anılıyor. Servisin bu isimle kullanıma sunulması ise pek fazla ihtimal dahilinde görülmüyor. Microsoft çevrimiçi oyun servisinin tüm platformlarda çalışmasını istese de, tercih edilen mecranın Xbox Scarlett olması muhtemel görünüyor.

Xbox Scarlett ve çevrimiçi oyun servisiyle ilgili detaylar henüz oldukça belirsiz. Hem konsolun hem de platformun geliştirme çalışmalarında ilk aşamaların sürdüğü belirtilirken, Scarlett ve Scarlett Cloud’un çıkışları için 2020 işaret ediliyor.

İLGİLİ HABERLER