Teknoloji

Xbox oyun videolarının Twitter’da paylaşımı değişmeyecek

microsoft xbox gece modu oyun

Microsoft’un Xbox için hazırladığı en yeni yazılımın beta sürümü, oyun videolarının Twitter’da paylaşımında tartışılabilir değişiklikleri göstermişti. Video paylaşımının telefon üzerinden gerçekleştirilecek olması, kullanıcıların tepkisini çekmişti.

Bu tepkileri dinleyen Microsoft, söz konusu değişikliği geri çekti. Böylelikle oyun videolarını yine doğrudan konsol üzerinden Twitter’da paylaşmak mümkün hâle geliyor. Söz konusu değişikliği Xbox ekibinden Brad Rossetti duyurdu.

Xbox oyun görüntülerinin telefon üzerinden Twitter’da paylaşılabilmesi aslında yararlı bir özellik olarak tanımlanabilir. Böylelikle kullanıcılar paylaşımlarının açıklamasını çok daha hızlı şekilde yazabiliyor. Ancak doğrudan konsol üzerinden paylaşım yapmak da kullanıcıları telefonlarını aramaktan kurtarıyor. Neyse ki, Microsoft’un bu tartışmalı değişikliği beta sürümünden çıkmadı.

Sony ve Nintendo’nun oyun görüntülerinin paylaşımı konusunda daha esnek bir yaklaşım benimsediği söylenebilir. Sony PS5 oyunlarının video ve ekran görüntülerini doğrudan telefon uygulamasına aktarıyor ve böylelikle paylaşım süreci hızlanıyor. Nintendo ise ekranda görünen QR kodunun okutulmasının ardından görüntüleri telefona aktarıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER