Eğlence

Xbox oyun arşivinizde hangi oyunları oynayabileceğinizi daha rahat görebilirsiniz

xbox

Xbox oyun arşivinizde gezinirken, o anda hangi oyunları oynayabileceğinizi söylemek zor olabilir. Belki Game Pass’ten bir şey indirdiniz, ancak artık bu oyun hizmette değil ya da arkadaşınız bir oyun oynamak için evinize geldi, diskini aldı ve evine gitti. Xbox mühendislik lideri Eden Marie’ye göre, Microsoft şu anda bir oyunun oynanıp oynamayacağı konusunda kullanıcıları bilgilendirecek ve uyaracak rozetlerle bu soruna dair çözümü test ediyor.

Bir Twitter ileti dizisinde Marie, özelliğin oyunları gördüğünüz ana ekran veya oyun arşivi ekranlara iki rozet eklediğini belirtiyor. Lisans sorunları nedeniyle bir oyunu oynayamıyorsanız, örneğin bu oyun Game Pass’ten çıkarılmışsa veya şu anda oyunla ilişkili Xbox Live hesabına giriş yapmamışsanız, küçük resminde bir ünlem işareti görürsünüz. Oyun oynamadan önce bir disk takmanız gerekirse, üzerinde üzeri çizili bir disk bulunan bir simge gösterilir. Şu anda test, Microsoft’un genellikle “yalnızca davetli” olduğunu söylediği Xbox Alpha ve Alpha Skip-Ahead Insider gruplarındaki kişiler içindir.

Bu, yararlı bir özellik gibi görünüyor. Arşivinizdeki hangi oyunları gerçekten oynayabileceğinizi bir bakışta size gösteriyor. Kitaplığınızda bir oyunu görüp onu oynamak istediğinizde, açılmaması karşısında yaşayacağınız hayal kırıklığından sizi kurtarıyor.

Testin bu hata mesajlarını daha net hâle getirip getiremeyeceği veya sistemin, oyunları geçici olarak başlatılamaz hâle getiren bir Xbox Live kesintisi gibi bir durumu da gösterip göstermeyeceği sorulduğunda Marie ekibin, oyun sırasında görünen hata mesajlarının daha spesifik ve net olması için onları iyileştirmeye devam edeceğini” söyledi. Bu teste birkaç yeni hata türünün dahil edildiğini, ancak bir oyunun Game Pass’tan ayrıldığını tam olarak tanımak ve buna göre uyarılar göstermenin daha fazla çalışma gerektireceğini dile getirdi.

Son yıllarda “bir oyuna sahip olmak” teriminin anlamı biraz daha karmaşık hale geldi. Bu nedenle konsol üreticilerinin oyuncuların karşılaşabileceği bazı kafa karışıklıklarını gidermeye başladığını görmek güzel. Artık oynatamayacağınız içeriği kitaplığınızdan kolayca kaldırmanıza olanak tanıyan simgeler gibi şeyler görmek güzel olsa da, Marie’ye cevap olarak gelen bir tweet’te, lisanssız içeriği görmek, kaldırma ve satın alma gibi seçeneklere sahip olmak gibi ek özelliklere dair talepleri görüyoruz. Yani, bu özellik geliştirmeye fazlasıyla açık görünüyor. Zaten Marie de gelecekte başka iyileştirmelerin olacağını, test edilen simgelerin gerekli olan ilk adım olduğunu yanıt olarak belirtti.

İLGİLİ HABERLER