Teknoloji

Xbox One’ın çalışması için sürekli internete bağlı olma şartı aranmayacak

Xbox One lansmanı yapılmadan önce ortalıkta dolaşan dedikodulardan bir tanesi de Microsoft’un konsolun sürekli internete bağlı olması şartı getireceği şeklindeydi. Ne var ki Microsoft, Xbox One’ın bir internet bağlantısına ihtiyaç duyacağını söylese de, her zaman internet bağlantısının gerekli olmadığını kaydetti.

xbox-one-220513 (640 x 441)

Anlayacağınız, internet bağlantısının kopması durumunda Xbox One kullanıcıları oyunlarından mahrum kalmayacak. Microsoft kullanıcıların bağlantılarının kopması durumunda oyun oynama, Blu-ray üzerinden film veya canlı TV yayınlarını izleme gibi işleri gerçekleştirmeleri konusunda çalışmalar yaptığını da vurguladı.

Sistem gerektirmiyor olsa da, yazılımcılar çevrim dışı çalışmayacak oyunlar geliştirme şansına sahip olacak. Wired tarafından verilen habere göre, çevrim dışı çalışma desteğine sahip olmayan oyunlar Microsoft’un Azure bulut servislerine bağlanabilecek, ancak bunun zorunlu olması gibi bir durum söz konusu olmayacak.

Lansman öncesinde dolaşan bir başka dedikodu da bir tür aktivasyon sisteminin kullanılacağı, böylelikle kullanılmış oyunların önüne geçileceği şeklindeydi. Microsoft Xbox One’ın müşterilere oyunlarını yeniden satma fırsatı verecek şekilde geliştirilmekte olduğunu ve yakında bununla ilgili yeni detaylar açıklayacağını kaydetti. Ayrıca şirket, bir arkadaşınızın evinde, onun konsolunda oynarken kendi profilinize giriş yapmanız durumunda o oyunu oynamak için herhangi bir ücret ödemeyeceğinizi kaydetti.

İlgili >> Wired, Xbox News

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER