Teknoloji

Xbox One’ın çalışması için Kinect’in bağlı olması gerekmeyecek

Microsoft, Xbox One’ın çalışmak için Kinect’e ihtiyaç duymayacağını açıkladı. Şirket böylelikle Xbox One için, başlangıçta koyduğu kurallardan bir tanesini daha rafa kaldırmış oldu. Geçtiğimiz haftalarda da Xbox One’ın kullanılmış oyun çalıştırma politikasıyla ilgili değişikliğe gidilmişti.

xbox-one-220513 (640 x 441)

Xbox One, Kinect ile birlikte satılmaya devam edilecek, ancak oyuncuların Xbox One’ı oynamak için Kinect aygıtını konsola bağlamaları gerekmeyecek. Microsoft’un Xbox Live’dan sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Marc Whitten, Kinect’in bağlanmadığı koşullarda bile konsolun işleyeceğini, ancak bu durumda sensör kullanımını gerekli kılan herhangi bir işlevin çalışmayacağını dile getirdi.

Microsoft’un kıdemli yöneticilerinden Albert Panello da NeoGAF’e değişikliğin müşterilerin selameti için yapıldığını kaydetti. İnsanların rahat durumda olamayacakları bazı senaryoların bulunduğunu ve bu nedenle değişiklik yapmayı gerekli gördüklerini kaydetti. Panello, insanların yüzde 100 rahatlık yaşamalarını istediklerini, bu nedenle sensörün bağlanmadan Xbox One’ın kullanılmasına izin verdiklerini kaydetti.

Xbox One bu yılın sonlarına doğru yaklaşık 500 dolarlık yurt dışı fiyat etiketiyle piyasaya çıkacak.

İlgili >> IGN, NeoGAF

İLGİLİ HABERLER