Teknoloji

Xbox One’ın Asya’da piyasaya çıkışı 2014’ün sonuna ertelendi

Microsoft E3 2013’te düzenlediği etkinlikle Xbox One’ın bazı pazarlardaki fiyatını açıklamış ve piyasaya çıkış tarihi olarak kasım ayını işaret etmişti. Konsolun ilk etapta 21 ülkede piyasaya sürüleceği belirtilmiş; ancak ABD, Birleşik Krallık ve Avrupa dışında kalan bölgelerdeki satış takvimine ilişkin somut bir açıklama yapılmamıştı. The Wall Street Journal’ın haberine göre, Microsoft yeni nesil oyun konsolunu Asya’da 2014’ün sonunda yani ilk etap için belirlenen satış tarihinden bir yıl sonra piyasaya sürecek.

xbox-one-220513 (640 x 441)

Microsoft’un Asya’daki satış ve pazarlama faaliyetlerinden sorumlu başkan yardımcısı Alan Bowman, şirketin Xbox One için kademeli bir satış yaklaşımı izleyeceğini dile getirdi. The Wall Street Journal’a göre, Microsoft Xbox One’ı Asya’da aralarında Hong Kong, Hindistan, Singapur ve Güney Kore’nin olduğu bazı pazarlarda satışa sunacak. Xbox 360’ın istenilen satış rakamlarına ulaşamadığı Japonya’nın bu listede olmamasıysa dikkat çeken bir diğer nokta.

Asya’da yaşanması olası bu gecikmenin kaynağı olarak ise Kinect hareket sensörü gösteriliyor. Yeni Kinect daha geniş açılı lensiyle küçük odalarda çalışmaya uygun hale gelse de, Bowman şirketin ”Asya’da herkesin oturma odası yok” şeklindeki müşteri geri bildirimlerini dikkate aldığını onayladı. Microsoft yöneticisi Japonya’daki oyun geliştiricileriyle bağlarını kuvvetlendirdiklerinin altını çizmeyi de ihmal etmedi ve Japon geliştiricilerin kendileri için hayati olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER