Teknoloji

Yeni Xbox One güncellemesiyle profil resimleri kişiselleştirilebilecek

xbox one s

xbox one yeni guncellemeMicrosoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox One için hazırlanan son güncelleme, kendisini tanımlamaya yetecek kadar büyük bir yenilik getirmiyor. İlk olarak Xbox One Insiders programının üyeleriye buluşacak olan güncelleme, bir bütün olarak değerlendirildiğinde ise kullanıcı deneyimini geliştirecek gibi görünüyor. Xbox One yeni güncelleme ile kullanıcılarına Captive Portal desteğini de sunuyor. Söz konusu özellik sayesinde okul yerleşkesi ve otel gibi yerlerde Wi-Fi ağlarına giriş yaparken konsolun yerleşik tarayıcısı kullanılabilecek.

Diğer yenilikler ise oyuncular için Xbox One deneyimindeki kaliteyi artıracak özellikler olarak değerlendirilebilir. Clubs ve Looking for Group sistemlerini iyileştiren Microsoft, oyun başına olan istatistikleri görmeyi ve eski LFG paylaşımlarını kopyalayıp yapıştırmayı mümkün kılıyor.

Xbox One yeni güncelleme ile oyuncuların sesine kulak veriyor

Güncelleme ile getirilen en çarpıcı yeniliklerden birisi de kişiselleştirilebilir profil resimlerinin geri dönüşü oluyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamada kişiselleştirilebilir profil resimlerinin kullanıcılar tarafından yoğun biçimde talep edildiğine dikkat çekildi. Söz konusu özelliğin diğer yeniliklerden daha uzun bir süre boyunca ön izlemede tutulacağı da belirtildi.

Görünen o ki; Microsoft önce kişiselleştirilebilir profil resimlerinde sakıncalı veya tehlikeli unsurların bulunmasını engellemeyi, ardından özelliği daha geniş bir kitleye sunmayı planlıyor. Yazılım devi, güncelleme için kesin bir yayın tarihi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER