Teknoloji

Xbox One Windows 10 güncellemesi 12 Kasımda yayınlanacak

Microsoft, önümüzdeki ay yeni nesil oyun konsolu Xbox One için büyük bir güncelleme yayınlamaya hazırlanıyor. Yazılım devi, Windows 10’u 12 Kasımdan itibaren yeni özellikler getiren kontrol paneli güncellemesiyle birlikte Xbox One sahiplerine dağıtmayı planlıyor. Hız ve performans üstüne odaklanan özellikler barındıran yeni kontrol paneli, yeni tasarımı sayesinde oyun kumandasıyla Kinect’e kıyasla çok daha rahat yönetilebiliyor. Xbox One arayüzünde yapılan değişiklikler ise oyunlara Xbox Live arkadaşı çağırma gibi işlemlerin veya uygulamalara erişimin çok daha hızlı gerçekleşmesi sağlanıyor.

Microsoft, dijital asistanı Cortana’yı da Xbox One’a getirmeyi planlasa da, bu özellik için 2016’yı bekliyor. Xbox One ön izleme üyeleri ise 2016 sona ermeden Cortana’nın konsoldaki işleyişini test edebilecek.

Şu ana kadar ortaya çıkan belgeler, Xbox One’daki Cortana deneyiminin Windows 10’dakine fazlasıyla benzer olacağını gösteriyor. Kontrol paneli güncellemesinde ise temel amaç olarak daha hızlı kullanım ön plana çıkıyor.

Güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik ise eski oyunlarla uyumluluk özelliğinin tüm Xbox One konsollara yayılması olacak. Eski Xbox 360 oyunlarını oynama imkanını sağlayan bu özellikten daha önce sadece ön izleme kullanıcıları faydalanabiliyordu. Bu özelliği destekleyen oyun sayısı henüz kısıtlı olsa da, Microsoft bu sayıyı önümüzdeki aylarda ciddi ölçüde artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Xbox One ön izleme üyeleri yeni güncellemeye şimdiden erişebiliyor.

İLGİLİ HABERLER