Teknoloji

Xbox One Vine videolarını televizyona taşıyor

xbox-one-vine-151014

Microsoft’un Xbox One uygulama platformu tüm geliştiricilere açık olmasa da, şirket son haftalarda platforma yeni uygulamalar eklemeye devam ediyor. Ağustos ayında eklenen Reddit ve bu ayın başında platforma giriş yapan Plex’in ardından Xbox One’ın en yeni uygulaması Vine oldu. Twitter tarafından geliştirilen Vine, altı saniyelik kısa videolar sayesinde pek çok gizli yeteneğin ortaya çıkmasını sağlarken, bugüne kadar etki alanını akıllı telefonların ötesine taşıyamamıştı. Xbox One uygulaması sayesinde Vine videolarının doğrudan TV üzerinde izlenmesi mümkün hâle geldi.

Akıllı telefonlardaki Vine uygulaması arkadaşların ve popüler Vine kullanıcılarının takip edildiği kişisel bir deneyim olarak şekillense de, Xbox One uygulaması Vine kategorileri arasında döngü yapacak biçimde tasarlanmışa benziyor. Uygulamada giriş özelliğinin olmaması kişisellik boyutunun ortadan kalkmasına neden olurken, uygulama başlatılır başlatılmaz kullanıcılar popüler Vine’lar bölümüne yönlendiriliyor.

Vine’da kullanılan kare formatlı videolar televizyonlara fazla uygun olmadığı için Microsoft tarafından eklenen şeffaf çerçeveler orijinal Vine’ın genişletilmesini sağlıyor. Böylelikle göze pek hoş gelmeyen siyah bloklar ortadan kalkıyor. Vine’lar iki kez oynatıldıktan sonra otomatik olarak kategorideki diğer videoya geçiş yapılıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde videoları durdurabilirken, uygulama içinden öne çıkarılmış Vine kullanıcılarına erişilebiliyor.

Ses ve hareketle kontrol için Kinect’in kullanılmasına izin veren uygulamayı küçültmek ve oyun oynarken de Vine videoları izlemek mümkün. Uygulamanın sosyal boyutlarının ortadan kalkması Vine’ı yoğun biçimde kullananları üzecek olsa da, normal kullanıcılar için uygulamanın sunduğu deneyim tatmin edici olacaktır.

İLGİLİ HABERLER