Eğlence

Xbox One Twitch üzerinden oyun canlı yayını özelliğine kavuşuyor

Xbox One kullanıcıları da çok yakında oyunlarını internet üzerinden canlı yayınlama, canlı yayınlanan oyun oturumlarını izleme, oyun kesitlerini daha sonra izlemek amacıyla saklama gibi imkanlara kavuşacak. Tüm bunlar popüler yayın servisi Twitch sayesinde sunulacak.

xbox-one-oyunlar-260214

Microsoft’un Titanfall oyununun 11 Mart tarihinde gerçekleşecek Kuzey Amerika çıkışıyla birlikte bir yazılım güncellemesi yayınlayacağı ve kullanıcıların ilk kez Xbox One oyunlarını canlı yayınlayabileceği belirtildi.

Twitch CEO’su Emmett Shear bu yeniliğin gelmesiyle birlikte kullanıcıların oyunlarını yayınlama, bir Xbox oyununu oynayan oyuncunun partisine katılma gibi imkanlara kavuşacak. Kullanıcılar Xbox One’ın Kinect kamerasından da yayın sırasında faydalanabilecek, tıpkı PlayStation 4’ün kamerasının kullanıldığı gibi.

Xbox One sahipleri daha önceleri sadece Twitch yayınlarını konsolları üzerinden izleme veya kaydedilmiş oyun görüntülerini sisteme yükleme imkanına sahipti.

Oyun tutkunlarının epey ilgi gösterdiği video oyunu yayın sitesi Twitch 2011 yılında kuruldu ve o zamandan beri hızlı şekilde büyümeye devam ediyor. Site şu anda ayda 1 milyondan fazla yayıncıya ev sahipliği yapıyor, Hulu ve Amazon gibi devlerden daha fazla internet trafiğini bünyesinden geçiriyor. Microsoft geçtiğimiz kasım ayında, konsolu piyasaya sürerken Xbox One oyunlarının canlı yayınına izin vereceğini söylemişti ve bu özellik nihayet gelecek ay içinde hayata geçirilmiş olacak.

PlayStation 4 kullanıcıları, konsollarını satın aldıktan beri Twitch’i kullanarak oyunlarını internet üzerinden yayınlayabiliyor veya oyunları izleyebiliyor.

İlgili >> The Verge, Polygon, ABC News

İLGİLİ HABERLER