Teknoloji

Microsoft Xbox One’a TV’den kayıt özelliği eklemekten vazgeçti

Xbox One TV kayit
Görsel: The Verge

Microsoft, yeni nesil oyun konsolu Xbox One’a TV üzerinden kayıt özelliği eklemekten vazgeçtiğini açıkladı. Yazılım devi, Xbox One TV kayıt özelliği konusundaki planlarını ilk olarak geçtiğimiz yılın ağustos ayında kamuoyuyla paylaşmış ve özelliğin 2016 içinde hayata geçebileceğini belirtmişti.

Ancak aradan geçen 10 aylık dönemde Microsoft’un konuya ilişkin fikri değişmiş gibi gözüküyor. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, TV’den kayıt özelliğinin geliştirme sürecinin askıya alındığı ve şirketin odak noktasını Xbox One ve Windows 10 kullanıcıları tarafından sıklıkla talep edilen oyun deneyimini artıracak özelliklere kaydırdığı belirtildi. Hayranlardan gelen geri bildirimlerin önemine dikkat çeken şirket, talep edilen özellikleri 2016 içinde Xbox One, Windows ve Xbox Live’a getirmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Microsoft’un orijinal planı, Xbox One kullanıcılarının kaydetmek istedikleri programları mobil vaziyetteyken de belirleyebilmeleri ve kaydettikleri programları mobil cihazlar ya da Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlar üzerinden izleyebilmeleri yönündeydi. Microsoft bu özelliği destekleyebilmek için ABD ve Avrupa’da dijital televizyon vericisini piyasaya sürmüştü. Windows 10 ile birlikte Windows Medya Merkezi’ni de sonlandıran şirketin elinde halen başka somut bir seçenek bulunmuyor.

Yine de, Microsoft’un önceliğini Xbox One’ın oyun deneyimine vermesine pek şaşırmamak gerekiyor. Şirketin bu alandaki planlarını önümüzdeki günlerde E3 2016 kapsamında duyurması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER