Teknoloji

Microsoft’tan Xbox One satışları için itiraf geldi

microsoft xbox one x

Xbox One’ın resmi satış sayısı ilk günden bu yana gizemini koruyordu. Ancak Microsoft nihayet tahmin edilen bir durumu itiraf etti ve PS4‘ün satış sayısının One modellerinin bir hayli üstünde olduğunu açıkladı.

Yazılım devi, 2016 mali yılının başlamasıyla birlikte oyun konsolunun satış rakamlarını açıklamayı bırakmıştı. Şirket bunun yerine Xbox Live sayılarına odaklanmayı tercih etmişti. Bu değişiklik One serisinin satış rakamlarını PS4 ile resmi açıdan karşılaştırmayı imkansız hâle getirmişti. Analistler ise düzenli olarak Microsoft’u Sony ve Nintendo’nun ardından üçüncü sıraya yerleştirmişti.

Microsoft’un Brezilya’nın ulusal rekabet kurumuna sunduğu belgeler sayesinde Xbox One satışlarının nasıl bir seyir izlediği konusunda resmi bilgilere ulaşmak mümkün oluyor. Belgelerde “Sony bir önceki nesilde Microsoft’tan iki kat daha fazla konsol satarak Microsoft’u geride bırakmıştır” ifadesi yer alıyor.

Sony artık PS4 satışları konusunda bilgi vermiyor. Şirket son olarak mart ayında toplam PS4 satışlarının 117.2 milyona ulaştığını açıklamıştı. Microsoft’tan hâlâ kesin bir sayı paylaşımı yapılmasa da, yapılan açıklamadan toplam satış sayısının 58.5 milyonun altında olduğu anlaşılıyor.

Bu sayı, 2020’de araştırma şirketi Ampere Analysis tarafından paylaşılan sayıyla örtüşüyor. O dönemde 2020’nin ikinci çeyreği itibarıyla Xbox One’ın toplam satış sayısının 51 milyon olduğu belirtilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER