Manşetler

Xbox One S: Boyutları küçüldü, 4K video desteği geldi

xbox one s
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xbox one sXbox One biraz daha küçüldü. Microsoft, ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenlenen E3 oyun fuarında yeni Xbox One S oyun konsolunu tanıttı. Xbox One S, orijinal Xbox One modelinin biraz daha küçültülmüş, beyaza boyanmış ki, Microsoft bu rengi “robot beyazı” olarak adlandırıyor. Sonuç olarak ortaya Microsoft’un daha önceki konsollarıyla apaçık şekilde zıt duran dikkat çekici bir tasarım çıkmış.

Orijinal Xbox One’dan yüzde 40 daha küçük olan yeni konsol, Box serisinin en önemli niteliklerinden olan kaba güç ünitesinden de kurtulmuşa benziyor. Ve yine orijinal Xbox One konsoldan farklı olarak yeni konsol, opsiyonel olarak sunulan dikey ayak sayesinde nasıl görüneceği konusunda da sahiplerine seçenek sunuyor.

Yenilenmiş görsel tasarımın dışında, Xbox One S selefine göre birtakım teknik farklılıklar da içeriyor. Bunların en dikkat çekici olanı 4K Ultra HD video desteğiyle, hem oyun hem de video için getirilen HDR yetenekleri. Bu arada 4K Ultra HD Blu-ray desteğini de unutmadan geçmeyelim.

Konsolun USB portlarından bir tanesi öne alınmış, böylelikle daha kolay erişim sağlanmış. Ayrıca ön tarafta kumanda eşleştirme butonu ve yeni kızılötesi port bulunuyor. Xbox One S’in özel bir Kinect sensör portu bulunmuyor. Eğer ses kontrolleri için Kinect’i eklemek istiyorsanız, ayrı bir USB adaptörü kullanmanız gerekecek. Microsoft, yükseltme yapmaya karar veren mevcut Xbox One sahipleri için adaptörlerin ücretsiz sunulduğu bir programın da olacağını kaydetti.

xbox one sMicrosoft’un Xbox şefi Phil Spencer, daha küçük bir Xbox yapmak istedikleirni, bunun yanı sıra pazarda HDR ve 4K videoya doğru olan eğilimi de gördüklerini dile getirdi. Konsolu güncellemeye karar verdiklerinde bazı yeni teknolojileri de kucaklama kararı aldıklarını ve tüm bunları ürünün temel birer parçası hâline getirdiklerini kaydetti.

xbox kumandaYenilenen sadece Xbox One S değil. Bu yepyeni konsolla birlikte Xbox One kumandasının güncellenmiş versiyonu da geliyor. Konsol gibi beyaz renkte olan bu kumandanın arkasında dokulu tutma noktaları bulunuyor. Ayrıca Bluetooth desteği de eklenmiş, böylelikle hem kablosuz kumandanın menzili artıyor, hem de bir Windows PC ile de kumandayı kablosuz olarak kullanma fırsatı veriyor.

Xbox One S’in özel ve kısıtlı sayıda üretilmiş versiyonu ağustos ayında çıkacak. 2 TB sabit disk kapasiteli bu ürün 399 dolarlık fiyat etiketiyle satılacak. Daha sonra iki adet standart versiyon çıkacak; 500 GB kapasiteli versiyon 299 dolara, 1 TB’li de 349 dolara alıcı bulacak.

İLGİLİ HABERLER