Teknoloji

Xbox One S – Kinect bağlantısı USB adaptörüyle sağlanacak

xbox one s kinect usb adaptoruMicrosoft, yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ı duyurduğu ilk dönemde Kinect kullanımı konusunda bir hayli iddialıydı. Xbox 360 ile birlikte en popüler oyun aksesuarlarından biri haline gelen Kinect, Xbox One’da doğrudan konsolun kutusuna eklenmiş ve bu durum Xbox One fiyatlarının yukarı çıkmasına neden olmuştu. Fiyat artışı da, Xbox One’a Sony PlayStation 4 ile girdiği rekabette dezavantaj sağlamıştı.

Sonrasında bu hatadan dönen ve Kinect’i Xbox One kutusundan çıkaran Microsoft, halen bu hatalı çıkışı telafi edebilmiş değil. PlayStation 4’ün küresel toplam sevkiyat rakamı 40 milyonu bulurken, Xbox One halen 20 milyon seviyesinde seyrediyor.

Microsoft, standart versiyona göre yüzde 40 daha ince olan ve Bluetooth bağlantılı bir oyun kumandasıyla birlikte gelen Xbox One S konsolunu E3 2016 kapsamında düzenlediği etkinlikte görücüye çıkarmıştı. Görsel olarak orijinal Xbox One’dan farklı gözüken yeni konsolda, Surface etkisi de kısmen hissediliyor. Microsoft’un Xbox çalışmalarını yakından takip eden kaynaklar, yeni konsolun tasarımında Surface ve Xbox ekiplerinin birbirleriyle yardımlaştığını belirtiyor.

Donanım planlama süreci uzun yıllar alsa da, Microsoft’un Kinect’in bir hata olduğunu anlaması fazla uzun sürmedi. Yeni Xbox One S’in bir Kinect girişi barındırmaması, Microsoft’un hatasının farkında olduğunun somut bir göstergesi niteliğini taşıyor. Yeni konsolda Kinect’e ihtiyaç duyanlar, bağlantıyı özel USB adaptörü aracılığıyla sağlıyor. Xbox cihazlarının pazarlamasından sorumlu genel müdür Matt Lapsen, Xbox One S’i mümkün olduğunca kompakt hâle getirebilmek adına özel Kinect portundan vazgeçtiklerini belirtti.

İLGİLİ HABERLER