Teknoloji

Xbox One kontrol paneline rahatsız etme modu ekleniyor

xbox one güncellemeMicrosoft Xbox One test kullanıcıları için bir güncelleme sunmaya başladı. Yakında tüm Xbox One kullanıcılarına ulaştırılması beklenen bu güncelleme yeni bir rahatsız etme modu barındırıyor.

Yakında eklenecek yeni özellik sayesinde Xbox One oyuncuları, oyun oynadıkları sırada ya da film izlerken, bildirimleri ve diğer rahatsız edici unsurları devre dışı bırakabilecek. Ayrıca Microsoft çevrimiçi durum gösterimi de ekliyor. Böylelikle arkadaşlarınız da rahatsız etme modunda olduğunuzu görebilecek ve sizi sohbet davetleri veya mesajlarıyla rahatsız etmeyecek.

Yeni modun yanında, Microsoft mini oyun noktalarını da Xbox One kontrol paneline ekliyor. Oyun içinden içeriğe erişmek için hızlı bir yol sağlayacak olan bu özellik sayesinde aynı zamanda oyunda kimlerin olduğunu, oyuna ait başarılar veya grup paylaşımları da hızlı şekilde görüntülenebilecek. Aynı zamanda başarılar da kontrol paneli güncellemesiyle birlikte iyileştiriliyor. Yeni eklenen “gelecek başarılar” özelliği sayesinde gelecek başarıların da düzenli bir listesi sunulacak.

xbox one güncelleme kontrol paneli gelecek başarılarÖte yandan Microsoft bazı küçük çaplı, ancak memnuniyet verecek güncellemeler ve özelleştirme seçenekleri de planlıyor. Eğer Xbox One kontrol panelinin beyaz renkli temasını çok beğeniyorsanız, bunu sadece gündüz vakti etkin olacak şekilde ayarlayabileceksiniz. Akşam ve gece vaktinde ise koyu renkli temaya otomatik olarak geçilecek. Otomatik kapatma seçenekleri de genişletiliyor, böylelikle kullanıcılara konsollarını sadece bir ya da altı saat yerine; iki, üç, dört veya beş saat sonra otomatik kapatma imkanı da tanınacak.

En son Xbox One kullanıcıları alfa test halkası içinde yer alan kullanıcılara öncelikle sunulacak, daha sonra da diğer test halkalarına dağıtılacak. En sonunda da tüm konsol sahipleri için çıkacak. Ayrıca Microsoft belirli test kullanıcı grupları için ek deneysel özellikleri de dağıtıyor, ancak şirket bu özellikler hakkında detay vermedi.

İLGİLİ HABERLER