Eğlence

Xbox One PS4’ü ekim satışlarında geride bıraktı

Xbox One PS4’ü ekim satışlarında geride bıraktı
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

xbox-one-halo-5-171115

Halo 5’in çıkışı sayesinde Xbox One PS4 oyun konsolunu Amerika’daki oyun konsolu satışlarında bu yıl içinde ikinci kez geçme başarısını gösterdi. Bu, ABD’de konsol satışlarında nasıl yakın ve kıyasıya bir rekabetin yaşandığını gösteriyor.

Halo 5: Guardians geçen ay içinde ABD’de en çok satan oyun oldu. Oyunun bu başarısı sayesinde Xbox One, geçtiğimiz nisan ayında ilk kez satışlarda geçme başarısı gösterdiği PlayStation 4’ü bir kez daha geride bırakmayı başardı.

Resmi satış rakamları hiçbir zaman yayınlanmıyor, ancak resmi olmayan tahminlere göre ekim ayı içinde 300 bin ile 350 bin arasında Xbox One satışı gerçekleştirildi. PlayStation 4’ün performansı da tam olarak bilinmiyor, ancak satışların ABD’de çok yakın olduğu biliniyor, bu nedenle fiyat indirimi veya büyük ve ses getiren bir oyun paketlendiğinde, Xbox One’ın Sony’nin PlayStation 4 oyun konsolunun önüne geçmesi kolaylıkla mümkün oluyor.

ABD’deki benzer bir durumun İngiltere’de de olduğu belirtiliyor. Xbox One Avrupa ve Japonya gibi bölgelerde ise Xbox One’ın bir hayli geride olduğu biliniyor. Sony’nin belirttiğine göre PlayStation 4’ün toplam satışları 10.5 milyon ile 27.5 milyon gibi geniş bir pencere arasında değişiyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

43 dB ANC’li Spigen P10 Prime fiyatıyla 1.574,10 TL
43 dB ANC’li Spigen P10 Prime fiyatıyla 1.574,10 TL
Satın Al
Wi-Fi 6 destekli Huawei AX3S 100 TL indirimle 1.899 TL
Wi-Fi 6 destekli Huawei AX3S 100 TL indirimle 1.899 TL
Satın Al
Dört portlu Juo 100W GaN adaptör yüzde 13 indirimle 1.294,78 TL
Dört portlu Juo 100W GaN adaptör yüzde 13 indirimle 1.294,78 TL
Satın Al
180 Hz kavisli MSI MAG 27C6F monitör 5.799 TL’ye indi
180 Hz kavisli MSI MAG 27C6F monitör 5.799 TL’ye indi
Satın Al
2K gece görüşlü Tenda CT6 dış mekân kamerası 1.699 TL
2K gece görüşlü Tenda CT6 dış mekân kamerası 1.699 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Microsoft’un kolay kolay vazgeçmediği, konsol savaşlarında ortamı Sony’ye bırakmayacağı görülüyor. Şirketin iddiasına göre Xbox One geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81’lik bir büyüme gösterdi ve Xbox Live kullanımı da rekor kırdı.

Microsoft Xbox One için Sony’nin izlediğinden çok farklı bir yaklaşım sergiliyor. Sony, ikinci yıl sonu alışveriş döneminde PlayStation 4’ü herhangi bir özel oyun ile paketlenmemiş şekilde sunuyor. Geçen yıl yurt dışında Driveclub adlı bir oyunla çıkmış ve aylar boyunca iyi bir performans sergilememişti. Bu yıl ise Uncharted: The Nathan Drake Collection ile paketlenip satıldı. Ancak bu paket de Wii U’ya özel Yoshi’s Wooly World oyunu tarafından geride bırakıldı.

ABD oyun pazarına bakıldığında, ekim ayı içinde listeye hızlı giriş yapan ikinci oyun Assassin’s Creed Syndicate oldu. Bu oyun listeye üçüncü sıradan girerken WWE 2K16 beşinci, Rock Band 4 ise 10’uncu oldu. Ancak Rock Band 4’ün önde gelmesi rakip müzik oyunu Guitar Hero Live’ın gerçek anlamda yenilip yenilmediği anlamına gelmiyor.

ABD Ekim 2015 Oyun Pazarı

1 (-) Halo 5: Guardians (XO)
2 (1) NBA 2K16 (PS4/XO/360/PS3)
3 (-) Assassin?s Creed Syndicate (PS4/XO)
4 (2) Madden NFL 16 (PS4/XO/360/PS3)
5 (-) WWE 2K16 (PS4/XO/360/PS3)
6 (4) FIFA 16 (PS4/XO/360/PS3)
7 (5) Destiny: The Taken King (PS4/XO/360/PS3)
8 (-) Yoshi?s Woolly World (Wii U)
9 (-) Uncharted: The Nathan Drake Collection (PS4)
10(-) Rock Band 4 (XO/PS4)

 

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl