Eğlence

Xbox One PS4’ü ekim satışlarında geride bıraktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xbox-one-halo-5-171115

Halo 5’in çıkışı sayesinde Xbox One PS4 oyun konsolunu Amerika’daki oyun konsolu satışlarında bu yıl içinde ikinci kez geçme başarısını gösterdi. Bu, ABD’de konsol satışlarında nasıl yakın ve kıyasıya bir rekabetin yaşandığını gösteriyor.

Halo 5: Guardians geçen ay içinde ABD’de en çok satan oyun oldu. Oyunun bu başarısı sayesinde Xbox One, geçtiğimiz nisan ayında ilk kez satışlarda geçme başarısı gösterdiği PlayStation 4’ü bir kez daha geride bırakmayı başardı.

Resmi satış rakamları hiçbir zaman yayınlanmıyor, ancak resmi olmayan tahminlere göre ekim ayı içinde 300 bin ile 350 bin arasında Xbox One satışı gerçekleştirildi. PlayStation 4’ün performansı da tam olarak bilinmiyor, ancak satışların ABD’de çok yakın olduğu biliniyor, bu nedenle fiyat indirimi veya büyük ve ses getiren bir oyun paketlendiğinde, Xbox One’ın Sony’nin PlayStation 4 oyun konsolunun önüne geçmesi kolaylıkla mümkün oluyor.

ABD’deki benzer bir durumun İngiltere’de de olduğu belirtiliyor. Xbox One Avrupa ve Japonya gibi bölgelerde ise Xbox One’ın bir hayli geride olduğu biliniyor. Sony’nin belirttiğine göre PlayStation 4’ün toplam satışları 10.5 milyon ile 27.5 milyon gibi geniş bir pencere arasında değişiyor.

Microsoft’un kolay kolay vazgeçmediği, konsol savaşlarında ortamı Sony’ye bırakmayacağı görülüyor. Şirketin iddiasına göre Xbox One geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81’lik bir büyüme gösterdi ve Xbox Live kullanımı da rekor kırdı.

Microsoft Xbox One için Sony’nin izlediğinden çok farklı bir yaklaşım sergiliyor. Sony, ikinci yıl sonu alışveriş döneminde PlayStation 4’ü herhangi bir özel oyun ile paketlenmemiş şekilde sunuyor. Geçen yıl yurt dışında Driveclub adlı bir oyunla çıkmış ve aylar boyunca iyi bir performans sergilememişti. Bu yıl ise Uncharted: The Nathan Drake Collection ile paketlenip satıldı. Ancak bu paket de Wii U’ya özel Yoshi’s Wooly World oyunu tarafından geride bırakıldı.

ABD oyun pazarına bakıldığında, ekim ayı içinde listeye hızlı giriş yapan ikinci oyun Assassin’s Creed Syndicate oldu. Bu oyun listeye üçüncü sıradan girerken WWE 2K16 beşinci, Rock Band 4 ise 10’uncu oldu. Ancak Rock Band 4’ün önde gelmesi rakip müzik oyunu Guitar Hero Live’ın gerçek anlamda yenilip yenilmediği anlamına gelmiyor.

ABD Ekim 2015 Oyun Pazarı

1 (-) Halo 5: Guardians (XO)
2 (1) NBA 2K16 (PS4/XO/360/PS3)
3 (-) Assassin?s Creed Syndicate (PS4/XO)
4 (2) Madden NFL 16 (PS4/XO/360/PS3)
5 (-) WWE 2K16 (PS4/XO/360/PS3)
6 (4) FIFA 16 (PS4/XO/360/PS3)
7 (5) Destiny: The Taken King (PS4/XO/360/PS3)
8 (-) Yoshi?s Woolly World (Wii U)
9 (-) Uncharted: The Nathan Drake Collection (PS4)
10(-) Rock Band 4 (XO/PS4)

 

İLGİLİ HABERLER