Teknoloji

Xbox One oyun kitaplığını yönetmek kolaylaşıyor

xbox one

Xbox One sahiplerinin oyun kitaplığında farklı kaynaklardan edindikleri oyunlar bulunabiliyor. Bu da oyun kütüphanesini yönetmeyi bir sıkıntı hâline getirebiliyor. Ancak Microsoft’un Xbox için hazırladığı en son güncelleme, bu sıkıntıları kısmen de olsa ortadan kaldırmayı vadediyor.

Yeni güncelleme sayesinde oyuncular bir oyunu Game Pass’ten mi, Live Gold’dan mı veya EA Access’ten mi edindiklerini görebilecek. Diğer servislerin bu özelliği destekleyip desteklemeyeceği henüz bilinmiyor. Ancak bu küçük güncelleme bile oyuncuların kataloglarında daha az debelenmesine yardımcı olacaktır.

Güncellemenin getirdiği yenilikler bununla sınırlı kalmıyor. Oyuncular artık ana ekranda ve Rehber bölümünde Gamertag’lerinin yanında bir Game Pass veya Live Gold rozeti görecek. Buna ek olarak, yeni aboneler için Game Pass içerikleri kontrol panelinin üstüne taşınacak.

Xbox One için hazırlanan son güncelleme, Kulüpler konusunda da önemli bir yenilik getiriyor. Artık oyunların resmi kulüplerinin yanında bir doğrulama işareti bulunacak. Böylelikle oyuncular katıldıkları kulübün kimin tarafından oluşturulduğunu anlayabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER