Teknoloji

Xbox One Nisan güncelleştirmesi FreeSync ve 1440p desteği getiriyor

xbox one nisan güncelleştirmesi

xbox one nisan güncelleştirmesiMicrosoft daha iyi ses ve görüntü desteği sunmaya odaklanan yeni bir Xbox One güncellemesinin çıkışını gerçekleştirdi. En büyük yenilik Xbox One S ve X için 1440p desteğinin eklenmesi oluyor. Bu sayede oyunculara bir monitörü kullanarak QHD (2560 x 1440) panellerden en iyi görüntüyü almaya izin veriliyor. Söz konusu çözünürlük çoğu PC oyuncusu arasında oldukça popüler. Bu arada Microsoft, AMD FreeSync teknolojisini de destekler arasına ekliyor. Böylelikle uyumlu monitörler Microsoft’un konsollarıyla görüntü yenileme hızını eşleyebilecekler.

Nvidia’nın G-Sync teknolojisi gibi, FreeSync de monitörlerde, genellikle oyunlardan kaynaklandığına inanılan ekran yırtılması veya tutukluğu gidermeye yardımcı oluyor. Bu özellik sayesinde yenileme hızları eş zamanlanıyor, oyunlar da düzgün biçimde çalışıyor. Tutukluktan arındıran teknolojinin yanı sıra, Microsoft TV’nin oyun moduna otomatik geçişi de desteklemeye başlıyor. Otomatik Düşük Gecikme Modu olarak adlandırılan özellik yeni TV’lerde desteklenecek ve TV’nin oyun moduna otomatik olarak geçerek gecikme düşüşlerinin avantajından yararlanması sağlanacak. Xbox One, Netflix gibi bir başka uygulamaya geçildiğinde oyun modunu otomatik olarak devre dışı da bırakabilecek.

xbox one nisan güncelleştirmesi

Ayrıca Microsoft, Xbox One Nisan güncellemesi için bazı ses düzenlemeleri de yapıyor. Yeni sistem sesleri mekansal sesin avantajından yararlanarak çevresel ses sistemlerini eksiksiz biçimde destekliyor. Oyun oynarken müzik dinleyen oyuncular oyunun sesini arka planda çalan müzikle, doğrudan Xbox Guide üzerinden dengeleyebiliyor.

Bu güncellemedeki diğer özellikler arasında oyun kliplerini doğrudan Twitter’da paylaşma, gün doğumu ve batımına bağlı olarak açık ve koyu modlar arasında geçiş, Microsoft Edge üzerinden fotoğraf, müzik parçası veya video indirme, yükleme imkanının getirilmesi gibi unsurlar da bulunuyor.

Microsoft Xbox One Nisan güncelleştirmesinin dağıtımına başladı. Yazılım üreticisi Xbox One güncellemelerini “ilkbahar” ya da “sonbahar” gibi terimlerle adlandırmayı tercih ederdi. Ancak anlaşılan, Windows 10 Nisan güncelleştirmesi benzeri bir durumla Xbox One tarafında da karşı karşıyayız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER