Teknoloji

Xbox One’a ekran görüntüsü alma özelliği geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xbox-one-beyaz-300114

Microsoft nihayet Xbox One’a ekran görüntüsü alma özelliğini getiriyor. Şirketin Xbox şefi Phil Spencer’ın bir süre önce duyurusunu yaptığı özellik, Xbox One’ın mart güncellemesiyle kullanıcılara dağıtlacak. Ön izleme sürümü test kullanıcılarına dağıtılan güncelleme, çeşitli yenilikleri beraberinde getirse de, ekran görüntüsü alma özelliği en faydalı yenilik olarak aradan sıyrılıyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde Kinect’e ”Xbox, ekran görüntüsü al!” şeklinde bir sesli komut vererek de ekran görüntüsü alabilecek. Oyun kumandası üstünde bulunan Xbox butonuna iki kez dokununca da Xbox One ekran görüntüsü alabiliyor. İlk etapta ekran görüntüsü alma özelliğinin sadece oyunlarda çalışacağını da ayrıca belirtmekte fayda var.

xbox-one-ekran-goruntusu-190215

Kullanıcılar kaydettikleri ekran görüntülerine Xbox One’ın yükleme uygulaması aracılığıyla erişilebilecek. Arkadaşlarla paylaşım ve Twitter’da yayınlama seçeneklerine ek olarak, ekran görüntüleri arka plan olarak belirlenebilecek. Microsoft daha önce kutuların şeffaflıklarını belirleme özelliğini sunduğu için arka plana yerleştirilen resimlerin eskiye göre daha iyi gözükeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Mart ayı güncellemesi Xbox One kullanıcılarına spam bildirme seçeneğini de getirecek. Şirketin son aylarda ciddi ölçüde artan Xbox Live spam’lerinin önüne geçmek için böyle bir önlem aldığı düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER