Teknoloji

Xbox One mart güncellemesi dağıtıma çıktı

xbox one mart guncellemesiÖnemli yenilikler getiren Xbox One mart güncellemesi, ayın sona ermesine az bir zaman kala Xbox One sahipleriyle buluştu. Güncelleme, hızı artırmak için tasarlanan yeni arayüzü beraberinde getiriyor. Bu arayüz sayesinde aynı anda birden fazla görevi gerçekleştirmek daha kolay hâle gelecek. Örneğin, kullanıcılar kendilerine daha hızlı biçimde katılacak bir grup bulabilecek.

Yenilenen rehber de daha hızlı işleyecek. Son uygulamalara daha hızlı erişim sağlayacak olan yeni arayüzle arka planda çalan müzik de daha rahat kontrol edilebilecek. Oyun kaydı da yeni arayüzün kolaylaştırdığı işlemler arasında yer alıyor. Çoklu görevi göz önüne alarak yapılan diğer değişiklikler ise yeni başarı takipçisi ve Cortana arayüzündeki düzenleme oluyor. Sesli asistanı ekranın üzerine yerleştiren Microsoft, böylelikle oyun severlerin yaptığı işin kesilmemesini sağlıyor.

Bütün bu yenilikleri getiren güncelleme, bir özelliği de kullanıcıların elinden alıyor. Ekranı ikiye bölen Snap modu, mart güncellemesiyle ortadan kalkıyor.

Xbox One mart güncellemesi ile Beam üzerinden yayın imkanı veriyor

Güncellemenin getirdiği en dikkat çekici yeniliklerden birisi de Beam üzerinden yayın desteğinin yerleşik olarak sunulması oluyor. Beam sayesinde kullanıcılar Twitch’e gerek kalmadan oyun deneyimlerini yayınlayabilecek. Copilot adını taşıyan yeni özellik ise oyun kontrollerini kumandalar arasında paylaştırmayı ve daha çok kişiyi oyun heyecanına dahil etmeyi sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER