Teknoloji

Yeni Xbox arayüzü Xbox One için dağıtıma çıktı

xbox one

Xbox Series X ve Xbox Series S önümüzdeki ay satışa sunulacak. Microsoft’un yeni konsollarında sunacağı yeni yazılım deneyimini şimdiden Xbox One üzerinde görmek mümkün.

Microsoft, yeni Xbox kullanıcı arayüzünü geçtiğimiz ağustos ayında duyurmuştu. Bu arayüz mobil uygulamalarda, PC’lerde ve konsollarda kullanıcıların karşısına çıkacak. Xbox One’ın ekim ayı güncellemesiyle yeni arayüz mevcut konsollarda kullanıma sunuldu.

Yeni arayüz, Xbox One’da yuvarlatılmış köşeleri ve yeni tarz ikonlarıyla tazelenmiş bir görüntü ve kullanım hissiyatı sağlıyor. Bir süre önce Xbox Store’da yapılan değişikliklerle daha hızlı ve kolay kullanılan bir deneyim sunulmuştu. Yeni güncellemeyle videoların otomatik olarak oynatılması durdurulabilirken, oyun deneyimini daha pürüzsüz hâle getirecek değişiklikler de yapılıyor. Gelen bildirim kutusunun tasarımının değiştiğini belirtmekte de fayda var.

Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre, Xbox One için dağıtıma çıkan yeni arayüz ile yeni bir konsol kurulumu yapmak kolaylaşıyor. Profil Temaları da güncellemeyle tüm kullanıcılara açılıyor. Son Kullanılanlar bölümünde artık ayarlar ve Microsoft Mağaza’ya hızlı ulaşım imkanı da sağlanıyor. Bu da arayüz içinde gezinmeyi kolaylaştırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER